Sportul bucovinean are resurse şi viitor

Pandemia cu Covid-19 a afectat toată omenirea şi a luat, din păcate, şi plăcerea lumii de a se relaxa la competiţiile sportive. Cum sportivii sunt oameni ca şi noi, dar cu alte date ale vieţii, ei au fost afectaţi major, să nu mai menţionăm faptul că au făcut nări de hipopotam de la testări.

Dacă la jocurile sportive sucevene, la seniori, la fotbal, rugbi, handbal şi volei situaţia este complicată, din toate punctele de vedere, se întrezăreşte o luminiţă la capătul… turneului pentru că din urmă, adică de la juniori, vin sportivi de mare valoare.

Dacă este să o luăm din top, la handbal masculin, echipele de juniori I, II şi III ale CSU din Suceava ocupă primele poziţii în clasamentele Seriei A fără a avea niciun punct pierdut.

Şi la volei masculin lucrurile par să aibă continuitate, echipa de speranţe a LPS Suceava fiind pe prima poziţie la final de an, fără înfrângere. Mai mult, doi sportivi de aici sunt în vizorul selecţionatei României.

La rugbi, tradiţia valorii humorene rezistă, echipă de juniori U19 fiind pe locul secund în clasament la două puncte de lider. La juniori U17, LPS Suceava se află tot pe poziţia a doua, lucru care arată că jocul cu balonul oval, de tradiţie la Suceava, mai poate spera.

Am lăsat la final fotbalul şi echipa oraşului pe care toţi microbiştii o vor în eşalonul secund, acolo unde a avut momente de glorie, în anii trecuţi. Şi la fotbal, bucovinenii au pe ce se baza, echipa de juniori U19 a clubului Juniorul Suceava se află pe locul doi în clasament, la fel ca şi cea de juniori U17 a LPS Suceava.

Copiii vizează marea performanţă, antrenorii sunt de calitate, deci, în principiu, Suceava are viitor în sporturile de echipă. Mai lipseşte puţin!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI