Preşedintele Mexicului a anunţat că îi oferă azil lui Julian Assange

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat că a cerut graţierea lui Julian Assange de la Donald Trump, înainte ca acesta să părăsească funcţia de preşedinte anul trecut. Lopez Obrador a făcut şi o ofertă de azil pentru fondatorul Wikileaks.

Julian Assange se află într-o închisoare de maximă securitate din Marea Britanie.

Lopez Obrador a făcut o ofertă de azil lui Julian Assange şi a spus că i-a trimis o scrisoare lui Donald Trump prin care îi recomanda ca Assange să fie graţiat înainte ca acesta să fie înlocuit ca preşedinte al Statelor Unite de Joe Biden în ianuarie anul trecut, potrivit Reuters.

Mexic nu a primit un răspuns oficial la scrisoare, a declarat Lopez Obrador într-o conferinţă de presă regulată a Guvernului.

Autorităţile americane îl acuză pe Assange de 18 capete de acuzare legate de publicarea de către Wikileaks a înregistrărilor militare confidenţiale şi documente diplomatice ale SUA despre care au spus că au pus vieţi în pericol.

Mai rămân obstacole înainte ca Assange să poată fi trimis în Statele Unite într-o odisee care l-a dus de la un tânăr hacker din Melbourne, la ani de zile închis la ambasada Ecuadorului din Londra şi apoi încarcerat într-o închisoare de maximă securitate din Marea Britanie. Fondatorul Wkileaks are foarte mulţi susţinători. Aceştia îl consideră un erou împotriva sistemului care a fost persecutat de Statele Unite pentru că a dezvăluit faptele greşite ale statului american.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI