Matt Damon, ironizat pentru apariţia într-o reclamă la o platformă de criptomonede

Utilizatorii de Twitter nu au fost prea îngăduitori cu actorul american Matt Damon după apariţia acestuia într-o reclamă în care compară tranzacţionarea cripto-monedelor cu cele mai mari realizări ale omenirii, informează publicaţia britanică The Independent.

În spotul publicitar, difuzat în timpul meciurilor din NFL de duminică seară, Damon prezintă crypto.com – o platformă pentru tranzacţionarea de monede virtuale precum Bitcoin – în timp ce trece pe lângă reprezentări ale unor exploratori şi astronauţi. „Istoria este plină de «aproape»”, ne spune Damon în dreptul unei figuri care seamănă cu Cristofor Columb. „De cei care aproape s-au aventurat, de cei care aproape au realizat, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi prea mult pentru ei. Apoi, sunt alţii – cei au profitat de prilej şi au avut realizări”, explică el.

Actorul arată apoi telespectatorilor imagini cu un alpinist în escaladă, cu fraţii Wright la bordul prototipului lor de avion şi, în mod curios, cu un cuplu care se sărută într-un club de noapte. La finalul spotului publicitar, Damon se îndreaptă spre o fereastră cu vedere spre Marte. „Norocul îi favorizează pe cei curajoşi”, ne spune el, iar pe ecran apare logo-ul crypto.com.

Preţurile criptomonedelor au fluctuat foarte mult în ultimele săptămâni, crescând chiar înainte de Crăciun şi scăzând apoi câteva zile mai târziu. În reclama la crypto.com însă, Damon pare să respingă această volatilitate ca pe o altă frică pe care trebuie să o depăşim. Pe Twitter însă, mai mulţi utilizatori au reacţionat rapid la reclamă, criticând apariţia actorului în spotul publicitar. „Este posibil să nu fi fost atenţi în timpul reclamelor şi să nu fi observat, dar există o reclamă cu Matt Damon care compară tranzacţionarea criptomonedelor cu escaladarea unui munte şi cu a fi astronaut”, a scris ironic unul dintre aceştia. „Nu există suficient dispreţ” pentru a descrie reclama, a opinat un altul. „Nu pot să mă opresc din râs pentru că prezentarea lui Matt Damon pentru crypto.com este:  «Fii asemenea unui explorator curajos, investeşte-ţi economiile de-o viaţă în crypto»”, a comentat un alt utilizator de Twitter. „Este acelaşi discurs pe care îl folosea amicul meu din clasa a 6-a pentru a mă convinge să mă arunc de pe o pasarelă de cale ferată în râu”, a completat el.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI