Corul „Vivat” al Şcolii Gimnaziale „Bogdan-Vodă” din Câmpulung Moldovenesc

Din mulţimea de grupuri muzicale de copii din oraşul nostru şi din zonă, care ne încântă cu prestaţiile artistice (ce plăcere!), se face remarcat corul „Vivat” al Şcolii Gimnaziale „Bogdan-Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

Se remarcă prin calitatea interpretării, prin repertoriul bogat, cu mare grijă ales, prin atenţia la detalii. Magicianul este profesorul de muzică Otilia Mahu, sufletul acestui cor, ce reuşeşte, nu doar să adune aceşti copii laolaltă, ci să-i facă să respire muzică la unison prin armonizarea  vocilor individuale, prin contopirea glasurilor într-unul singur, cel al corului, ce se desface ca o rază de lumină în culorile curcubeului, pe voci. Cu imensă bucurie am recunoscut mulţi foşti preşcolari care au trecut prin grupa „Buburuzelor” sau Grădiniţa „Căsuţa Piticilor” unde au făcut „primii paşi” firavi în ale muzicii.

Instructorul acestui cor, profesorul Otilia Mahu, este o persoană care sădeşte în sufletele copiilor dragostea pentru neam şi ţară, pentru valorile naţionale şi internaţionale. Spiritelor adolescentine li se arată drumul corect şi frumos, omul din faţa copiilor este un model autentic, un profesor ce o ia mai tot timpul de la capăt la începutul fiecărui an şcolar, cu alţi învăţăcei, un profesor care perfecţionează şi di-versifică, cu multă pasiune şi iubire de copii.

Pentru a putea bucura cât mai mulţi oameni,  corul „Vivat”,  îndrumat cu multă dragoste de dna Otilia Mahu, a interpretat,  filmat şi  distribuit pe  You Tube cântecele şi colindele din repertoriul său, onorând evenimente din viaţa românilor, Ziua Naţională, Ziua Bucovinei, Crăciunul. Locul în care au avut loc filmările este un loc în care valorile se adună acasă şi tradiţia, familia, religia, obiceiurile,  iubirea de neam şi ţară sunt concepte pline de sens: Muzeul Ouălor „Lucia Condrea” din Moldoviţa. Acest muzeu este un loc unde generaţiile trăiesc într-o simbioză perfectă. Migala, fineţea, cât şi „îndrăzneala” de a realiza ouă cu metode moderne,  truda bunicii, toate regăsite în bijuteriile expuse în muzeu, se întâlnesc cu prospeţimea tablourilor pictate de nepoată. Fiecare din familie  (bunicul şi bunica, mama şi tatăl, nepoata cea mare şi nepoata cea mică) are bucăţica de treabă bine ştiută şi bine îndeplinită, fără de care ordinea lucrurilor se tulbură. Toţi poartă firesc costumul popular. Ce alt loc mai potrivit se putea găsi pentru realizarea acestor filmări?

Am trăit din plin emoţia cântărilor acestui cor, cu diferite prilejuri şi evenimente din viaţa culturală a localităţii, emoţie pe care  doresc să o retrăiesc cât mai des şi să o împart cu alţii.  Corul „Vivat” = Otilia Mahu şi familia, învăţăceii, copii frumoşi la suflet şi chip, emoţie înălţătoare, pasiune şi speranţă.

IULIETA BRADU

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI