Senatorul Ioan Stan:

Revenirea PSD la guvernare accelerează adoptarea de măsuri de sprijin pentru cetăţeni

…dar în câteva zile de la învestirea noului guvern nu se puteau repara toate deciziile proaste ale executivului anterior

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, că în câteva zile de la învestirea noului guvern nu se puteau repara toate deciziile proaste ale executivului anterior, dar că revenirea PSD la guvernare accelerează adoptarea unor măsuri de sprijin pentru cetăţeni.

„Astfel, tocmai ce s-a adoptat un act normativ prin care pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei pe lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor” a spus Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a menţionat că, de asemenea, una din principalele schimbări de abordare realizate de prof. Alexandru Rafila la Ministerul Sănătăţii este de a folosi toate mijloacele posibile pentru combaterea pandemiei.

Astfel, în pregătirile pentru valul 5, pe lângă înfiinţarea unor centre în proximitatea spitalelor, pentru bolnavii de Covid cu simptome medii, Ministerul Sănătăţii a început achiziţia de medicamente pentru tratarea pacienţilor cu Covid.

„În acest sens, avem deja în curs de achiziţie tratamentul necesar pentru peste 22.000 de pacienţi, respectiv 600.000 de capsule Molnupiravir pentru tratarea a 15.000 de pacienţi şi încă 15.000 doze de inhibitori de protează pentru alţi 7.500 de pacienţi” a explicat senatorul.

El a subliniat că nu trebuie uitat că miniştrii PSD au făcut tot ce a fost omeneşte posibil ca, în ciuda dezastrului lăsat de fostul guvern, să aducă un plus de bani la salariile mai multor categorii de angajaţi din sănătate, inclusiv pentru cei reprezentanţi de Federaţia Hipocrat şi Sindicatul Promedica. De asemenea, miniştrii PSD au redeschis dialogul cu partenerii sociali.

„În acelaşi timp, trebuie să fim corecţi să admitem că asistenţii medicali şi medicii sunt singura categorie profesională care a primit de la început salariile la nivelul grilei din 2022, iar personalul auxiliar a primit acum 25% din diferenţa rămasă până la nivelul stabilit în Legea salarizării” a precizat Ioan Stan.

„Evident că în câteva zile de la învestirea noului guvern nu se puteau repara toate deciziile proaste ale executivului anterior. Dar prin dialog şi bună credinţă, se vor găsi soluţii şi pentru celelalte categorii sociale, odată cu redresarea economică a ţării” a concluzionat senatorul PSD. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: