Transportul metropolitan elimină microbuzele maxi-taxi din Suceava şi localităţile învecinate

>„Să nu creadă careva că, după ce va fi implementat acest proiect, vom mai avea aceste maxi-taxi în funcţiune” semnalează Ion Lungu, primarul Sucevei

Transportul intrajudeţean de călători va fi eliminat din municipiul Suceava şi din localităţile învecinate reşedinţei de judeţ care fac parte din Zona Urbană Funcţională (ZUF) şi din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transport Metropolitan”.

Afirmaţia a fost făcută de Ion Lungu, primarul Sucevei, după ce primarii unităţilor administrative în cauză şi-au dat girul asupra întocmirii studiului de oportunitate aferent înfiinţării transportului metropolitan cu autobuze electrice între capitala de judeţ şi localităţile limitrofe acesteia.

„Un avantaj al implementării acestui tip de transport este acela că vom mai elimina din activitatea de maxi-taxi din oraş. Le-am spus primarilor localităţilor care sunt în acest proiect, să nu creadă careva că, după se va implementa proiectul, vom mai avea aceste maxi-taxi în funcţiune” a subliniat Lungu.

Edilul-şef recunoaşte că demersurile şi procedurile până la sosirea primului autobuz al viitoarei companii de transport de călători sunt îndelungate, dar, chiar şi aşa, a notificat Consiliul Judeţean Suceava în vederea neacordării şi neprelungirii licenţelor de transport intrajudeţean pe traseele în cauză.

„Am atenţionat şi Consiliul Judeţean, trimiţând notificări să nu mai fie prelungite licenţele de transport intrajudeţean, în măsura în care vom intra în funcţiune cu noul transport. Sigur, nu se întâmplă mâine, va mai dura 2 ani de zile până vin autobuzele. Mai întâi trebuie să se facă documentaţia, să vină ghidul solicitantului, iar mai apoi se fie semnat contractul de finanţare” a explicat Ion Lungu.

Pe lângă municipiul Suceava, Zona Urbană Funcţională (ZUF) are în componenţă oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Bosanci, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi, Şcheia. Asociaţia Intercomunitară „Transport Metropolitan Suceava” a fost înregistrată de Judecătoria Suceava la începutul lunii noiembrie 2021.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI