Un sucevean venit de la Londra, vaccinat, dar cu test pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2, a încercat să evite triajul DSP din aeroport

> 30 de persoane care au stat lângă el în avion, au fost verificate de DSP Suceava

 Un sucevean care a venit, joi, de la Londra, a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de angajaţii DSP Suceava, el încercând să evite triajul epidemiologic de pe aeroportul sucevean!

Directorul executiv al DSP Suceava, Ioana Olivia Vlad, a declarat că joi, 23 decembrie a.c., un cetăţean român în vârstă de 47 de ani, originar din judeţul nostru, care a călătorit cu avionul pe ruta Londra – Suceava, a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de personalul DSP Suceava, care efectua triajul epidemiologic al călătorilor.

Bărbatul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic. Nu a reuşit, iar la solicitarea autorităţilor a prezentat dovada de vaccinare, dar şi testul PCR pozitiv efectuat înainte de îmbarcare.

Specialiştii DSP Suceava au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă Suceava pentru a recolta de urgenţă proba pentru test PCR şi, de asemenea, trimiterea pentru secvenţiere genomică.

Concomitent s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 de călători. Ei au fost contactaţi telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcţia de Sănătate Publică a declanşat-o.

„O data în plus, Direcţia de Sănătate Publică Suceava atenţionează cetăţenii care sosesc indiferent pe ce cale (rutieră sau aeriană) în România, să respecte întocmai legislaţia în vigoare privind condiţiile de călătorie în perioada pandemiei de Covid-19, să nu încerce să eludeze sau să încalce regulile sanitare stabilite, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor cu care călătoresc sau care îi aşteaptă cu drag acasă” a transmis Ioana Olivia Vlad. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: