Copii la colindat, atacaţi şi muşcaţi de câini ieşiţi dintr-o curte

> Un bărbat care i-a salvat pe copii a fost şi el muşcat > Tatăl unui copil a călcat câinii cu maşina!

Doi copii aflaţi la colindat în Liteni-Moara au fost muşcaţi de doi câini, iar un bărbat care a sărit să-i salveze a fost muşcat la rândul său de aceiaşi câini, care ulterior au fost călcaţi cu maşina de tatăl unuia dintre copiii muşcaţi!

Potrivit primelor cercetări, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie din Liteni-Moara că doi copii au fost muşcaţi de doi câini periculoşi. La scurt timp, lucrătorii din cadrul SPR 9 Şcheia au fost sesizaţi din nou prin 112, cu privire la faptul că cei doi câini agresivi au fost călcaţi, cu intenţie, de un autoturism condus de tatăl unuia dintre cei doi copii muşcaţi…

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că o femeie care locuieşte în satul Liteni din comuna Moara avea doi câini agresivi, unul din rasa Boxer, iar celălalt metis Amstaff.

Femeia se afla vineri în curtea locuinţei de domiciliu, având cei doi câini lăsaţi liberi în perimetrul curţii, aceasta fiind îngrădită pe toate laturile. Poarta de acces în curtea locuinţei numitei se afla în poziţia închis, dar nefiind asigurată.

Doi copii, o fată şi un băiat, au deschis poarta de acces a locuinţei femeii, pentru a o colinda, moment în care cei doi câini au ieşit din curte, s-au năpustit asupra copiilor şi i-au muşcat de mâini, picioare şi în zona capului…

Sesizând situaţia, un bărbat care se afla la acel moment pe drumul public a sărit în sprijinul copiilor, fiind şi el muşcat de cei doi câini.

La faţa locului a mers şi tatăl fetiţei care a condus pe strada Zahareştiului un autoturism BMW şi care i-a călcat pe cei doi câini agresivi.

 La scurt timp, acolo s-au deplasat şi două echipaje din cadrul SAJ şi SMURD, care au acordat îngrijiri medicale celor doi copii şi, ulterior, i-a transportat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii amănunţite.

Cei doi câini agresivi au fost transportaţi la un cabinet veterinar de pe raza municipiului Suceava unde s-a constatat decesul unuia dintre ei.

Verificările ulterioare au stabilit că cei doi câini agresivi aveau certificate de sănătate. Din declaraţia verbală a proprietarei a rezultat că ei nu au fost declaraţi în evidenţele Postului de Poliţie Moara.

În acest caz, tatălui fetiţei, care avea o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat i s-a reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice pe drumurile publice.

Proprietara câinilor a fost sancţionată contravenţional conform OUG 55/2002 pentru neîndeplinirea obligaţiei de a declara câinele periculos la unitate de poliţie pe raza căreia domiciliază.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, uciderii animalelor cu intenţie, fără drept, şi neluării de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Dosarul urmează a fi soluţionat procedural. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: