Angajaţii DSP Suceava din aeroport, păziţi de jandarmi!

 Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, săptămâna trecută, o şedinţă operativă la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava pentru a găsi soluţii la agresiunile la care erau supuşi angajaţii DSP Suceava care făceau triajul epidemiologic şi care erau agresaţi verbal şi chiar scuipaţi de cei pentru care se dispunea măsura carantinării.

„Având în vedere actualul context epidemiologic şi ţinând cont de afluxul mare de cetăţeni români care au sosit/vor sosi în ţară în următoarele zile pentru a petrece sărbătorile de iarnă dar care, în lipsa unui vaccin anti-Covid-19 sau a unui test RT – PCR negativ va trebui să fie supuşi măsurii carantinării, prefectul judeţului a convocat la sediul Aeroportului «Ştefan cel Mare» o şedinţă operativă de lucru, la care au mai participat directorul executiv şi specialişti din cadrul DSP Suceava, inspectorul-şef al ISU Suceava, cadre din structura poliţiei de frontieră şi poliţiei transporturi şi conducerea aeroportului” a anunţat Prefectura.

Din analizele şi discuţiile purtate s-a constatat că, în condiţiile creşterii a numărului de pasageri care soseau pe aeroportul sucevean, presiunea pe funcţionarii care parcurgeau procedurile legale la intrarea în ţară era din ce în ce mai mare.

„Astfel, chiar şi în condiţiile unei scheme de personal subdimensionate faţă de situaţia existentă la acel moment, s-a reuşit, în data de 22 decembrie 2021, pentru cursa aeriană Luton – Suceava, procesarea operaţiunilor în punctul de frontieră într-un timp de aproximativ 50 minute”.

Un alt aspect grav constatat a fost cel că reprezentanţii DSP din punctul de triaj erau supuşi, uneori, unui tratament umilitor, fiind agresaţi verbal şi, în câteva situaţii extreme, chiar scuipaţi de cetăţenii cărora le-a fost impusă măsura carantinării.

Totodată, prefectul a văzut că fluxurile de pasageri în cadrul spaţiilor aeroportului erau optimizate, în măsura în care configuraţia actuală a spaţiilor existente o permite.

Ca urmare a discuţiilor purtate, prefectul a dispus calibrarea zilnică/ pe intervale orare a numărului de asistenţi din partea DSP Suceava, în funcţie de numărul de zboruri şi pasageri, iar, începând cu data de 23.12.2021, asigurarea prezenţei permanente în zona triajului a unui echipaj de intervenţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, „în scopul descurajării manifestării unui comportament ostil faţă de salariaţii DSP”.

„Respectăm opţiunea fiecărui cetăţean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o şi încurajez… În acelaşi timp, cetăţenii aflaţi în această situaţie trebuie să fie conştienţi că şi-au asumat şi consecinţele care decurg din legislaţia actuală. Dar nu pot fi de acord sub nici o formă cu manifestările care trec mult peste limita bunului simţ, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcţionari ai statului roman aflaţi în exerciţiul funcţiunii. Asigur toţi sucevenii care se întorc acasă în aceste zile că vom adopta toate măsurile posibile, în limitele cadrului legal existent, astfel încât formalităţile desfăşurate în punctele de trecere a frontierei să se desfăşoare cât mai rapid posibil” a declarat prefectul Alexandru Moldovan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: