Aeroportul Suceava a primit 3,6 milioane de lei pentru compensarea pierderilor din pandemie

> Este cel mai important sprijin pentru aeroport din partea Guvernului şi a Uniunii Europene, a precizat şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat săptămâna trecută că Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a primit 3,6 milioane de lei pentru compensarea pierderilor din perioada pandemiei de Covid-19.

Gheorghe Flutur a declarat că alocarea acestei sume reprezintă un sprijin important pentru aeroport din partea Guvernului şi Uniunii Europene.

Alocarea acestei sume a venit după ce Parlamentul a votat amendamentul propus de Consiliul Judeţean Suceava, fiind sprijinit de parlamentarii PNL şi PSD, prin care s-au alocat 28 de milioane de lei pentru ratele şi dobânzilor la proiectul Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene. „Asta înseamnă că primăriile nu vor mai fi îngrijorate că li se vor bloca conturile şi se vor putea concentra pentru noi proiecte încă de la începutul anului.”

Aeroportul sucevean, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Suceava, a primit cele 3,6 milioane de lei în urma unui ordin comun emis de miniştrii Dezvoltării şi Transporturilor.

Suma reprezintă echivalentul pierderilor înregistrate în perioada pandemiei de Covid-19. Pierderile vor fi compensante de la Guvern, iar apoi decontate din fondurile europene.

„Este o gură de oxigen, un sprijin extrem de important pentru aeroportul sucevean, care alături de alte aeroporturi din ţară primesc o şansă însemnată de redresare şi dezvoltare” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că în primele zile ale noului an urmează să aibă loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava pentru o rectificare bugetară, astfel încât suma de 3,6 milioane de lei să fie transferată aeroportului.

„Mă bucur că am găsit sprijin atât la Guvern, cât şi la majoritatea parlamentară şi sper că, aşa cum s-a întâmplat în aceste zile, când au fost mai multe veşti bune pentru judeţul Suceava, aşa va fi şi anul viitor şi în anii viitori” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: