Şcoala din Părhăuţi, la 130 de ani (3)

Revin cu alte două fotografii de acum o jumătate de veac!

În prima sunt patru pionieri care o ajutau, în timpul liber, la treburile gospodăreşti, pe tanti Claudia, care era vecină cu şcoala din Părhăuţi. Era văduvă şi în vârstă. Iată numele harnicelor eleve, de la stânga la dreapta: Ecaterina Grigorean, Nicoleta Ignătescu, Aristiţa Ignătescu şi Mirela Ignătescu. În zilele noastre se mai întâmplă aşa ceva?

În fotografia a doua, un grup de elevi repetă, în recreaţie, pentru ora următoare. Mai precis repetă teoremele la geometrie. Bine, o să zică unii, dar asta era acum 50 de ani! Poate că se va găsi cineva care să facă niscaiva fotografii în care să vedem cu ce se ocupă elevii de acum. Sunt sigur că, în loc de caiete de notiţe, vor avea tablete şi telefoane ultramoderne. Lumea a evoluat, chiar dacă în unele cazuri s-a cam involuat. Mai ales că pandemia a debusolat sistemul de învăţământ.

Pe vremuri se făceau cursuri de alfabetizare, iar acum avem circa 40% de analfabeţi funcţional! Ce va mai urma? (KOLEA KURELIUK)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI