Jandarmeria Suceava a primit echipament de intervenţie montană

> Echipamentul a fost achiziţionat în cadrul unui proiect transfrontalier finanţat prin Instrumentul European de Vecinătate

 Jandarmeria Suceava şi Jandarmeria Maramureş au primit echipamentul de intervenţie montană achiziţionat proiectului „BRIDGE”, finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Potrivit IGSU, evenimentul a avut loc în perioada 14-15 decembrie, la Suceava, în cadrul celei de a 6-a Reuniune a Comitetului Director în cadrul Proiectului „Îmbunătăţirea siguranţei şi a nivelului de securitate în zona transfrontalieră prin intensificarea acţiunilor comune de formare şi cooperare în gestionarea situaţiilor de urgenţă”.

La reuniune a participat şi prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, dar şi prim-adjunctul inspectorului general şi şeful statului major al Jandarmeriei Române, Uzlău Liviu, precum şi inspectorii şefi ai Inspectoratelor de Jandarmi Judeţeane Suceava şi Maramureş.

Proiectul BRIDGE se derulează în perioada 27.06.2019 – 13.12.2022, are un buget total de 7.416.592,50 euro, din care 6.675.000,01 euro fonduri externe nerambursabile asigurate prin Instrumentul European de Vecinătate (ENI) şi este implementat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de Beneficiar Lider, în parteneriat cu Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Departamentele de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al regiunilor Ivano Frankivsk şi Cernăuţi din Ucraina şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea nivelului de siguranţă al populaţiei din zona eligibilă a Programului prin consolidarea nivelului de pregătire profesională şi menţinerea capacităţilor de intervenţie ale serviciilor profesionale pentru situaţii de urgenţă şi structurilor cu responsabilităţi în asigurarea intervenţiei în zona montană. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: