Nicolae Ciucă, despre relaxarea restricţiilor:

Sunt luate în calcul toate aceste măsuri

Evitarea aglomeraţiei şi posibilitatea ca românii să circule sunt două dintre măsurile de relaxare a restricțiilor anunţate, ieri, de premierul Nicolae Ciucă. El precizează că purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri. Decizia va fi luată miercuri. „Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetăţenilor să meargă să-şi facă cumpărăturile de sărbători. Ne dorim foarte mult ca reprezentanţii instituţiilor statului să poată să gestionez foarte bine aceste situaţii. (…) Să existe posibilitatea ca oamenii să circule”, spune Nicolae Ciucă.

El mai spune că este analizată şi varianta ca purtatul măştilor să nu mai fie obligatorie peste tot.

Premierul precizează că o decizie privind perioada sărbătorilor de iarnă va fi luată miercuri.

Potrivit unor surse guvernamentale, magazinele ar urma să se închidă la ora 23.00. De asemenea, CNSU ar putea decide şi în privinţa ridicării unor restricţii în noaptea de revelion.

S-a luat în discuţie să se iniţieze un proiect nou cu privire la certificatul Covid

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, ieri, înainte de începerea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se discută despre iniţierea unui nou proiect de lege cu privire la certificatul Covid. Întrebat dacă va fi depus în Parlament un nou proiect de lege cu privire la certificatul Covid, Ciucă a spus: „Au fost discuţii aseară. În momentul de faţă este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat de asemenea în discuţie să se iniţieze un proiect, la iniţiativa ministrului Sănătăţii, şi în momentul în care îl vom avea, Parlamentul este cel care va dezbate”.

Premierul a menţionat că din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în noul proiect ar putea fi introduse „unele elemente de timp”, adică acest certificat să fie necesar în funcţie de indicatorii de incidenţă.

La întrebarea dacă este de acord ca acest certificat să nu fie permanent, Ciucă a afirmat: „Am solicitat domnului ministru să avem partea aceasta de aplicabilitate a lui dependentă de indicatori de incidenţă, deci să nu fie unul permanent. (…) Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: