278 de cazuri de Covid-19 în judeţ, în spitale fiind 116 pacienţi

> În anterioarele 24 de ore au murit 4 suceveni care erau infectaţi cu SARS-CoV-2

În judeţul Suceava, ieri erau active 278 de cazuri de Covid-19, 116 pacienţi infectaţi fiind internaţi în spitalele din judeţ. Totodată, 29 de persoane erau suspecte de Covid-19, a anunţat marţi Prefectura, citând datele furnizate de DSP Suceava.

La nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 13 persoane suspecte de infecţie cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 12 persoane. În aceeaşi perioadă de referinţă au decedat 4 persoane, ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Din totalul celor 540 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 41 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 21 se aflau în zona tampon, iar 478 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 41 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 12 aveau forme medii ale bolii, 20  – forme severe, 9 aveau forme grave şi erau internaţi în Secţia ATI (doi fiind ventilaţi non-invaziv, iar altul intubat).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 382 de paturi libere, dintre care 99 pentru pacienţi cu Covid-19, 265 în sectorul non-Covid, 18 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 5 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 27 de ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 16 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 25 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (23 cu forme medii şi 2 cu forme critice de boală), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 5 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi. Nu erau disponibile paturi pentru alţi pacienţi cu Covid.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 pacienţi cu forme medii, unu cu o formă gravă de boală), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului  – 5 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (unu cu o formă uşoară şi 4 cu forme medii de boală),  o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret nu erau internaţi pacienţi diagnosticat cu Covid-19, nici persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei  – 32 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (26 cu forme medii, 6 cu forme grave de boală), două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Fălticeni  – 9 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (8 cu forme medii de boală, unu cu formă critică), fiind libere 22 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, fiind disponibil un pat.

La nivelul întregului judeţ, ieri erau disponibile 198 de locuri pentru bolnavi cu Covid şi 37 pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: