Scumpirea carburanţilor arde Primăria la „buzunare”

> Anul acesta s-a cheltuit mai mult cu autobuzele pe motorină ale TPL, cu mijloacele auto ale Direcţiei Domeniului Public şi cu autoturismele din dotarea Poliţiei Locale

 Bani mai mulţi din bugetul municipiului Suceava sunt alocaţi pentru suportarea cheltuielilor cu carburanţii şi lubrifianţii, principala cauză fiind creşterea preţurilor la aceste produse. „Din păcate, valoric, preţul combustibilului a crescut faţă de anul trecut. Astfel, dacă la începutul lui 2021 a fost de 5 lei pe litru, în prezent a ajuns la 7 lei pe litru” a punctat primarul Ion Lungu.

Drept urmare, recent s-a impus o rectificare cu 100.000 de lei în plus pentru mijloacele auto ale Direcţiei Domeniului Public, care ar însemna contravaloarea unui consum de aproximativ 1.500 de litri de motorină pe lună. La fel, Poliţia Locală a cerut o suplimentare financiară de 9.830 de lei, pentru a face suportabile aceleaşi influenţe din scumpirea carburanţilor şi lubrifianţilor.

Şeful administrativului local a mai spus că mărirea preţurilor s-a reflectat negativ şi asupra necesarului pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul public de călători cu autobuzele pe motorină. Ca atare, societatea Transport Public Local a cerut un supliment financiar de 1,6 milioane de lei. „Avem o problemă, că nu au venit toate autobuzele electrice, însă ultimele vor sosi în septembrie 2022. Din păcate, trebuie să dăm diferenţe mai mari de bani pentru acoperirea bugetului la TPL. Dacă erau aduse autobuzele electrice, economiseam aceşti bani, pentru că nu trebuia să mai cumpăram motorină” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Primaria lui Lungu poate sa-si suplimenteze bugetul cu o noua taxa si prin optimizarea celor existente. Pentru ei este usor. Laboratorul ala nou pentru calitatea produselor alimentare o sa dea amenzi, politia va fi la colt cu planul de amenzi revizuit.
    Toate astea vor fi pe spinarea razesului care trage la saiba si voteaza la 4 ani.
    Si razesii se imputineaza pe zi ce trece…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: