Întoarcerea lui Gerilă

Acu’, după ce-a ieşit cu scandal, au dat-o la-ntors!… Zice-se că să fi fost (doar) o recomandare internă a Comisiei Europene, un draft de regulament interior. Însă s-au scurs informaţiile până-n Italia, iar de-acolo au luat foc şi-n alte ţări… Bunăoară scrie în „documentul intern privind comunicarea de incluziune socială” (intitulat „Uniunea Egalităţii”!) că ar fi de preferat să nu li se mai zică domnilor domni ori doamnelor doamne – că poate domnu-i doamnă sau invers sau e indecis(ă) –, ci „stimaţi colegi” (dacă nu… „dragi tovarăşi şi pretini”?). Ori să nu se mai pomenească de „sărbătorile de Crăciun”, de „vacanţa de Crăciun”, c-or să se supere, poate, cei fără de Crăciun. Pierzându-se însă din vedere c-ar putea să se întristeze încă mai tare cei fără de sărbători, fără de vacanţă. Pe scurt, funcţionarii de la CE urma să fie învăţaţi „să nu presupună că toată lumea este creştină, pentru că nu toată lumea sărbătoreşte sărbătorile creştine şi nu toţi creştinii le sărbătoresc la aceleaşi date”. Drept urmare, aflând de aşa ceva, pe drept cuvânt, creştini sensibili din afara structurii CE s-au scandalizat: cum adică, să se-ascundă că-s creştini precum odinioară, în catacombele Romei?; să rostească în gând numele Mântuitorului, să-şi facă cruce cu limba?! Aşa, doar dintr-o ipoteză că, în lumea asta din ce în ce mai diversă, altcineva ar putea să se simtă lezat că eşti cine eşti?!!

Mda, zice-se că documentul a fost pus la sertar, spre a fi dat la reparat. Însă e limpede că sunt unii care chiar se gândesc să-l înlocuiască iar pe Moş Crăciun cu Moş Gerilă. Dacă nu cumva doar cu Gerilă, fiindcă a zice „Moş” deja înseamnă atingere la gen şi atingere la vârstă. Vai nouă, chiar să ne pască aşa vremuri când să trebuiască să te gheboşezi dacă eşti înalt, ca nu cumva să-l răneşti pe cel scund, s-o faci pe prostul ca să te dai cu majoritatea, s-o faci pe ipocritul şi să clamezi că oamenii se nasc egali (în gene, în averi, în şanse etc.)?…

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Mi-am luat o piatra de pe inima… Nu zice in articol nimic de bonusul de craciun. Si de alta trebuie forgot mai putin ca este ofensiv pentru unii.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: