Putin avertizează NATO să nu depăşească „linia roşie” în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul să nu depăşească „linia roşie” a Moscovei în Ucraina şi a declarat că NATO ameninţă securitatea Rusiei prin organizarea de exerciţii şi desfăşurarea de arme în apropierea graniţelor sale, conform Financial Times.

Putin a declarat, la un forum de investiţii, că Moscova a dezvoltat rachete hipersonice şi că va fi nevoită să răspundă „dacă NATO va continua să îşi extindă infrastructura”, inclusiv prin potenţiala desfăşurare de către alianţă a propriilor sale sisteme de rachete.

SUA au furnizat arme Ucrainei şi au ajutat la antrenarea armatei, dar nu au desfăşurat forţe sau echipamente în modul sugerat de Putin. Cu toate acestea, problema rămâne presantă pentru Putin, care a afirmat luna trecută, fără dovezi, că NATO ar putea înfiinţa în secret baze şi sisteme de rachete în Ucraina sub pretextul programului de pregătire.

Washingtonul a împărtăşit cu aliaţii informaţii care sugerează că Rusia s-ar putea pregăti pentru o revenire la ostilităţi directe în Ucraina, după ce a masat până la 114.000 de soldaţi în nordul, estul şi sudul său.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: