Grecia impune amenzi lunare de 100 de euro celor de peste 60 de ani care refuză să se vaccineze

Grecia a anunţat obligativitatea vaccinării pentru grupele de vârstă mai înaintată începând cu jumătatea lunii ianuarie, în încercarea de a reduce numărul de infecţii cu coronavirus în ţară, scrie CNBC.

Dacă persoanele cu vârsta de 60 de ani sau mai mult nu se vor vaccina împotriva coronavirusului până la 16 ianuarie, vor fi sancţionate cu o amendă lunară de 100 de euro. Banii vor fi direcţionaţi către sistemul de sănătate.

„Nu este o pedeapsă. Este un preţ al sănătăţii, dar şi un act de dreptate faţă de cei vaccinaţi”, a declarat, pe Twitter, premierul Kyriakos Mitsotakis.

Anunţul Greciei vine într-un moment în care şi alte naţiuni europene iau în considerare vaccinarea obligatorie.

Cancelarul desemnat al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat marţi că şi-ar dori ca în viitorul apropiat să existe vaccinări obligatorii. „Aşa că sugerez începutul lunii februarie sau martie”, a spus el într-un interviu, citat de Deutsche Welle.

Franţa şi Italia au fost printre primele naţiuni europene care au impus profesioniştilor din domeniul sănătăţii să se vaccineze. Între timp, cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat la începutul acestei luni că vaccinarea împotriva Covid va deveni obligatorie în ţara sa începând cu 1 februarie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: