Secţia de Pneumologie a SJU Suceava redevine non-Covid

> Prin coordonarea judeţeană s-a făcut faţă mai bine situaţiilor din valul patru al pandemiei, ce a avut o pondere mare a cazurilor grave şi critice

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Niculai Barbă a anunţat, miercuri, că Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava reia internările pentru patologii non-Covid în Secţia Pneumologie.

„Se fac pregătiri pentru reluarea internărilor pentru pacienţii non-Covid pe Secţia de Pneumologie. Odată cu scăderea numărului de persoane infectate în judeţul nostru a scăzut şi numărul de persoane internate în SJU Suceava cu Covid-19. Ca urmare, SJU Suceava se pregăteşte pentru reluarea activităţilor pentru patologiile non-Covid din cadrul secţiilor care funcţionează în pavilioanele spitalului vechi” a spus vicepreşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că pacienţii cu Covid vor fi trataţi în continuare în Secţia de Boli Infecţioase, iar Secţia de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unităţii spitaliceşti.

„Pe final de val patru, pot spune că prin coordonarea şi cooperarea la nivel judeţean s-a făcut faţă mai bine situaţiilor avute în acest val care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave şi critice” a adăugat Niculai Barbă.

Potrivit acestuia, astfel a fost posibil ca Spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot judeţul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU Suceava a funcţionat după programul normal şi nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din judeţ să devină spital Covid în totalitate.

„Această coordonare judeţeană a funcţionat bine pentru că toţi cei implicaţi au stat mereu în contact şi acţionat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu” a concluzionat Niculai Barbă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: