Rusia

Oponenţii vaccinării împotriva Covid-19, invitaţi de medici să viziteze spitalele care tratează pacienţii cu coronavirus

Mai mulţi medici ruşi de renume au invitat ieri celebrităţi şi politicieni care se opun vaccinării împotriva Covid-19 să viziteze spitalele care tratează pacienţii cu coronavirus pentru a vedea cu proprii lor ochi efectele bolii, notează AFP.

Într-o scrisoare deschisă publicată de agenţia de presă TASS, 11 medici cunoscuţi s-au adresat personalităţilor publice din Rusia care şi-au împărtăşit opiniile anti-vaccin sutelor de mii de fani de pe reţelele de socializare. „Suntem cu toţii puţin cam ocupaţi în acest moment şi puteţi ghici de ce”, se arată în această scrisoare, printre semnatarii căreia se numără Denis Protsenko, medic-şef al principalului spital din Moscova care tratează pacienţii cu coronavirus. „Dar din moment ce multă lume vă citeşte şi vă ascultă, vom găsi timp să vă organizăm un tur în «zonele roşii», secţiile de terapie intensivă şi departamentele de patologie”, au scris medicii. „Poate după aceea vă veţi răzgândi şi vor muri mai puţini oameni”, au adăugat ei.

În pofida multiplelor apeluri ale preşedintelui Vladimir Putin şi a existenţei mai multor seruri ruseşti, doar 37,2% dintre ruşi s-au vaccinat până în prezent împotriva coronavirusului, potrivit site-ului de specialitate Gogov.

Printre destinatarii scrisorii se numără vedeta TV Oskar Kuchera, cu 300.000 de urmăritori pe Instagram, care a pus sub semnul întrebării eficacitatea vaccinurilor, actorul Egor Beroev, care a comparat certificatele de vaccinare cu stelele galbene pentru evrei din epoca nazistă, sau starul rock Konstantin Kinchev, care a declarat că nu vrea să „trăiască într-un lagăr de concentrare digital”.

Medicii s-au adresat şi liderului Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, în vârstă de 77 de ani, al cărui partid a organizat proteste împotriva vaccinării obligatorii şi a permisului de sănătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: