Grupări de traficanţi de ţigări din Suceava aveau distribuţie în Caraş-Severin!

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au efectuat, ieri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de mare risc şi de risc în vederea consumului propriu, efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în formă continuată.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat în oraşul Bocşa, judeţul CaraşSeverin, în vederea comiterii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, din categoria amfetaminelor.

Liderul grupului infracţional ar fi constituit, în paralel cu activitatea de trafic de droguri, un alt grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete.

Drogurile de risc şi de mare risc (canabis, amfetamine şi comprimate ecstasy) ar fi fost achiziţionate, în principal, din judeţul Timiş, de la persoane cunoscute liderului grupării.

Ulterior, drogurile ar fi fost distribuite în judeţul Caraş-Severin.

Pe parcursul monitorizării grupării, au fost realizate mai multe activităţi de prindere în flagrant delict, fiind confiscate aproximativ 300 de pastile ecstasy.

Privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, DIICOT precizează că acestea ar fi fost achiziţionate de la diferiţi furnizori din judeţul Suceava, membri ai unor grupări infracţionale organizate, care îşi desfăşurau activitatea pe mai multe pieţe de desfacere.

Activitatea infracţională ar fi fost structurată pe două paliere, respectiv un segment de aprovizionare, format din persoane din judeţul Suceava, şi un segment de distribuţie, reprezentat de persoane din judeţul Caraş-Severin.

Ţigaretele neaccizate ar fi fost distribuite pe piaţa neagră din oraşul Bocşa, piaţă pe care liderul grupului ar fi activat în urmă cu mai mulţi ani.

Au fost realizate mai multe acţiuni operative, în urma cărora au fost confiscate peste 62 de baxuri de ţigarete, provenite din contrabandă.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor IPJ Caraş-Severin şi al jandarmilor IJJ Caraş-Severin.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: