Consilierii USR suceveni se opun desfiinţării terenului de sport de la Şcoala Gimnazială Nr. 1

> Ei propun demolarea garajelor pentru construcţia unei grădiniţe: Putem folosi armonios mediul construit existent, putem să îl transformăm în mod pozitiv, fără să adăugăm orbeşte clădiri noi, de dragul investiţiei

Consilierii USR din Consiliul Local Suceava au transmis, marţi, că se opun desfiinţării terenului de sport al Şcolii Gimnaziale Nr. 1. Proiectul urma să fie discutat, în cursul zilei de miercuri, în şedinţa de Consiliu Local.

Potrivit consilierilor locali USR Suceava, este absolut necesară investiţia pentru o grădiniţă nouă, dar ei propun alocarea unei suprafeţe mai generoase, suplimentară celor 606 mp solicitaţi de către proiectant. „Avem nevoie de minim 1.000 mp pentru construirea viitoarei grădiniţe. Astfel, putem păstra terenul de sport existent, fără a micşora suprafaţa lui” se arată în propunerea USR.

Consilierii USR propun demolarea garajelor existente în cei 1.000 mp, astfel ca întreaga zonă să fie destinată edificării viitoarei grădiniţe şi organizării accesului facil către obiectiv.

„Propunem gazonarea cu gazon natural a terenului de sport exterior pentru asigurarea necesarului de spaţii verzi. Propunem închiderea curţii interioare cu suprafaţă vitrată (acoperiş transparent), transformarea curţii interioare în sală de sport (nu este necesară o clădire separată adiţională)” se mai arată în comunicat.

Consilierii locali USR Suceava mai susţin şi reorganizarea mansardei odată cu modificarea acoperişului, apreciind că se pot crea noi spaţii de învăţământ, laboratoare, iar închiderea perimetrului cu un corp de clădire va asigura vestiare şi laboratoare.

„Putem folosi armonios mediul construit existent, putem să îl transformăm în mod pozitiv, fără să adăugăm orbeşte clădiri noi, de dragul investiţiei. Nu putem renunţa atât de uşor la spaţiile exterioare destinate sportului, mai ales în cazul copiilor” au menţionat consilierii USR Suceava.

Aceştia mai arată că pot exista „şi idei mult mai bune sau mai proaste”, iar de aceea ei cred că pentru fiecare investiţie majoră se impune organizarea unui concurs de soluţii de arhitectură/ urbanism, asigurându-se astfel că banul public este cheltuit pentru punerea în operă a celui mai bun proiect. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: