Comisia de fond funciar a validat retrocedarea a circa 60 ha de pădure pentru opt persoane

> În aceeaşi şedinţă a atribuit în proprietate teren aferent locuinţei de circa 6.600 mp pentru două persoane juridice şi o persoană fizică

Şedinţa de lucru a Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava s-a desfăşurat marţi, pe ordinea de zi fiind incluse 81 de lucrări elaborate de Biroul aplicarea actelor cu caracter reparatoriu şi aplicarea apostilei din cadrul Instituţiei Prefectului de la anterioara şedinţă (31.08.2021).

Potrivit unui comunicat de presă, lucrările supuse dezbaterilor şi aprobărilor au vizat informări ale membrilor comisiei judeţene pe probleme specifice şi punctuale, propuneri ale comisiilor locale de fond funciar privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu vegetaţie forestieră sau terenuri agricole, atribuirea de terenuri aferente locuinţelor, validări de amplasamente, modificări sau, după caz, corectări titluri de proprietate, precum şi emiterea de duplicate ale unor titluri de proprietate.

În cadrul şedinţei au fost adoptate 61 de hotărâri ale comisiei judeţene.

Dintre acestea, 8 au avut ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate, respectiv validarea amplasamentului pentru o suprafaţă totală de 59,7026 ha teren cu vegetaţie forestieră ca urmare a cererilor formulate de opt persoane fizice.

Printr-o hotărâre a fost invalidată propunerea unei comisii locale de fond funciar, adresată comisiei judeţene, prin care s-a propus validarea amplasamentului. pentru o suprafaţă 0,7653 ha de teren cu vegetaţie forestieră.

Prin alte 3 hotărâri au fost admise 3 cereri privind propunerea de atribuire în proprietate de teren aferent locuinţei pentru două persoane juridice şi o persoană fizică, pentru o suprafaţă totală de 6617,80 mp.

De asemenea, au fost emise 37 de hotărâri care au vizat fie modificări de titluri de proprietate sau, după caz, puneri în executare de hotărâri judecătoreşti.

Au fost emise două hotărâri prin care s-au invalidat propunerile comisiilor locale de atribuire de teren aferent unor curţi/construcţii, respectiv reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren agricol.

Cinci hotărâri au fost emise pentru 5 persoane fizice şi au privit însuşirea amplasamentului pentru o suprafaţă de 23,3812 ha teren cu vegetaţie forestieră propus spre validare de o comisie locală, dată fiind incidenţa Deciziei CCR nr. 395/2017.

În cazul a două contestaţii formulate împotriva unor hotărâri a comisiilor locale au fost emise două hotărâri.

Trei hotărâri au vizat solicitări de modificare a unor hotărâri de comisie judeţeană, la propunerea unei comisii locale de fond funciar.

Pe ordinea de zi au fost incluse şi 16 informări pe diverse teme specifice activităţii de fond funciar, precum şi două solicitări privind emiterea de duplicat de titlu de proprietate.

Au fost analizate şi două propuneri de validare a Anexei nr. 11 la HG nr. 401/2013 cu modificările şi completările ulterioare, urmând a fi transmise la OCPI Suceava în vederea semnării anexei de către directorul acestei instituţii, anterior aprobării acestora prin hotărâre şi înaintare la ANRP.

„Aducem la cunoştinţa tuturor persoanelor îndreptăţite că în cadrul Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava se depun toate diligenţele necesare pentru rezolvarea şi soluţionarea tuturor lucrărilor înregistrate la comisie şi aflate în prezent, în diverse etape de lucru, potrivit Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acesteia în vigoare” a transmis Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: