573 de cazuri de Covid-19 în judeţ, 163 fiind spitalizate

> În anterioarele 24 de ore au murit 7 persoane care erau infectate cu SARS-CoV-2

În judeţul Suceava, ieri erau active 573 de cazuri de Covid-19, 163 pacienţi infectaţi fiind internaţi în spitalele din judeţ. Totodată 22 de persoane erau suspecte de Covid-19, a anunţat miercuri Prefectura, citând datele puse la dispoziţie de DSP Suceava.

La nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 7 persoane suspecte de infecţie cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 23 de persoane.

În aceeaşi perioadă de referinţă au decedat 7 persoane ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Din totalul celor 533 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 53 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 13 se aflau în zona tampon, iar 467 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 53 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 22 aveau forme medii ale bolii, 20 – forme severe, 11 manifestau forme grave şi erau internaţi în Secţia ATI (4 fiind ventilaţi non-invaziv, iar 2 fiind intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, miercuri, de 408 paturi libere, dintre care 164 pentru pacienţi cu Covid-19, 218 în sectorul non-Covid, 26 pentru zona tampon.

La unitatea ATI erau disponibile 7 paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 25 de ventilatoare libere, dintre care 12 pentru pacienţii Covid-19 şi 13 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 39 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (33 persoane cu forme medii, 6 persoane cu forme critice de boală), 8 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 250 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 6 pacienţi, fiind disponibile 6 locuri.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 14 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare de boală, 5 cu forme medii şi 5 pacienţi cu forme grave), fiind libere 28 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare şi 6 pacienţi cu forme medii de boală), fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 4 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), fiind libere 29 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 24 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (17 cu forme medii, 7 cu forme grave de boală), o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 47 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Fălticeni – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (un pacient cu o formă uşoară, 11 cu forme medii, 4 cu forme grave şi 3 cu forme critice de boală), fiind libere 74 de locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 3 pacienţi. Nu erau disponibile alte paturi pentru pacienţi cu Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 602 de locuri pentru bolnavi cu Covid şi 88 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: