Salonul Universităţii Suceava, din nou pe scena vieţii literare şi culturale a Bucovinei

Cu prof. univ. dr. DHC Sanda-Maria Ardeleanu coordonator de proiect, apreciatul Salon Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava intră din nou pe scena vieţii literare şi culturale a Bucovinei. Sub auspiciile instituţiei academice, ale Bibliotecii şi Centrului său de Reuşită, precum şi ale Alianţei Franceze la Suceava, cea de a VII-a ediţie a Salonului, de data aceasta în formulă hibridă, îşi deschide porţile tuturor iubitorilor de carte de joi, 25 noiembrie 2021. Cu Editura Cartier Chişinău invitată de onoare, manifestarea anunţă participări din Republica Moldova, regiunea Cernăuţi, Franţa, din ţară şi, desigur, din Suceava, cu dezbateri dedicate lecturii azi, cu prezentări de edituri, lansări de carte şi reviste.

Pentru că în dificilele condiţii de acum la pregătirea acestei ediţii s-a muncit mai mult ca niciodată, în primul rând ţinem să facem cunoscute, pe deplin meritat, numele bibliotecarelor care alcătuiesc echipa directoarei Sanda-Maria Ardeleanu: Antoaneta Mihăilescu, Liliana Ciobanu, Lăcrămioara Ciobanu şi Mihaela Cristea. Dar iată şi editurile şi librăriile care şi-au anunţat participarea: Alexandria Librării&Alexandria Publishing House, Casa Editorială Demiurg Iaşi, Centrul de carte străină SITKA, Alexandru cel Bun Cernăuţi, Ucraina, AMO Suceava, Bogdania Focşani, Crimca Suceava, Druk Art Cernăuţi, Ucraina, Magic Print Oneşti, Muşatinii Suceava, Niculescu Bucureşti, Polirom Iaşi, Pontos Chişinău, Republica Moldova, Timpul Iaşi, Editura Universităţii Naţionale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, Ucraina, Editura Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Editura Universităţii de Stat din Moldova – Republica Moldova, Cărtureşti Suceava şi librăria M’Lire Laval, Franţa.

Din numărul bogat al conducătorilor de instituţii şi al autorilor de carte, menţionăm dintre oaspeţii de peste hotare pe Alexandrina Cernov, membră de onoare a Academiei Române, directoarea Editurii „Alexandru cel Bun” Cernăuţi, Mihail Bogdanovicih Zushman, director al Bibliotecii Universităţii Naţionale „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, Vladimir Acatrini, preşedinte al Societăţii Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, arhivistul Dragoş Olaru din Cernăuţi, Ecaterina Zaşmenco, directoarea Bibliotecii Centrale a Universităţii de Stat din Moldova (online), Gheorghe Erizanu, directorul Editurii Cartier Chişinău (online), conf. univ. dr. Victoria Fonari, R. Moldova, Simon Roguet – M’Lire (online) şi un grup de elevi de la Liceul „Ambroise Paré” din Laval, Franţa.

Ca şi la precedentele ediţii, Salonul Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava îşi deschide porţile nu doar mediului universitar, în cadrul căruia rămâne unicul salon de carte dintr-o universitate, ci şi spre comunitatea judeţului, a municipiului Suceava, prezente chiar printre organizatori cu Alianţa Franceză din Suceava. Susţinem observaţia, pe lângă editurile şi librăriile sucevene deja amintite, şi cu prezenţa în program a Sf. Mănăstiri Voroneţ cu două cărţi consacrate împlinirii a 30 de ani de la reînfiinţare, Societăţii Scriitorilor Bucovineni cu revista sa „Bucovina literară”, a Spitalului Judetean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu revista „Bucovina medicală” , precum şi a Centrului de Reuşită Universitară şi a Alianţei Franceze din Suceava cu revista “Rythmes, couleurs et paroles francophones”.

Iubitorii de carte sunt invitaţi, aşadar, joi şi vineri, la Universitatea Suceava (în holul central al corpului A şi în sălile de lectură „Mihail Iordache” şi Periodice ale Bibliotecii) la un eveniment care se anunţă de calitate, de neuitat. Însoţim invitaţia cu o frumoasă imagine de la precedenta ediţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: