„Protejăm mediul înconjurător împreună”

Seria activităţilor derulate în cadrul proiectului „Les aprčs-midi francophones” în cadrul Alianţei Franceze din Suceava continuă în aceasta săptămână cu abordarea unei tematici ce încearcă să informeze şi să formeze elevii în perspectiva respectului faţă de natură şi a implicării lor efective în protejarea mediului inconjurător.

Astfel, miercuri, 23 noiembrie, elevii Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava, îndrumaţi de prof. Elena-Cosmina Pelin şi prof. Adriana Caliniuc, îşi propun să realizeze o activitate transcurriculară, care aduce în prim-plan problema încălzirii globale şi efectele ei, sub denumirea: „On protege l’environnement ensemble!”/ „Protejăm mediul înconjurător împreună!”. Această activitate a presupus o serie de pregătiri, precum însuşirea unui vocabular specific temei tratate şi realizarea de postere şi instrumente muzicale reciclabile. Elevii şi-au împărţit sarcinile şi responsabilităţile şi au lucrat cu mult entuziasm pentru ca activitatea finală să se bucure de succes. Momentele anticipative s-au derulat în etape, în săli de clasă, asincron şi vor avea ca finalitate realizarea unui scurt film, ce va fi distribuit pe site-ul Alianţei Franceze din Suceava, pe site-ul Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” şi pe Facebook.

Interesul pentru această activitate provine din faptul că la acţiunile propuse de doamnele profesoare participă peste 150 de elevi, din cinci clase diferite. Antrenarea unui număr atât de mare de elevi demonstreaza pasiunea acestora pentru limba franceză, dar şi dorinţa de a proteja mediul înconjurător. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: