Marcel Ciolacu – ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

> Florin Cîţu este noul preşedinte al Senatului

Liderul PSD Marcel Ciolacu a fost ales, ieri, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în şedinţa forului legislativ.

Ciolacu, propus pentru această funcţie de grupul parlamentar al PSD, a obţinut 217 voturi pentru, 77 împotrivă.

Pentru această funcţie a mai candidat din partea grupului USR şi Cristina Prună, în prezent vicepreşedinte al Camerei, însă aceasta a obţinut doar 77 voturi favorabile şi 217 împotrivă. Votul a fost secret, cu buletine de vot.

Funcţia de preşedinte al Camerei rămăsese vacantă din 18 octombrie, după demisia lui Ludovic Orban. Conform Regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe toată durata legislaturii.

Florin Cîţu este noul preşedinte al Senatului

Liderul PNL, Florin Cîţu, este noul preşedinte al Senatului. El a primit 82 de voturi „pentru”. Parlamentarii PSD, PNL şi UDMR au votat anterior pentru revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a Ancăi Dragu (USR). „Mulţumesc pentru vot colegilor şi coaliţiei pentru susţinere. Mulţumesc Anca Dragu pentru munca depusă până acum. Mulţumesc, de vineri ne apucăm de treabă”, a spus Florin Cîţu în plenul Senatului.

În favoarea lui Florin Cîţu au votat 82 senatori. Anca Dragu, susţinută de USR, a primit 25 voturi „pentru”. Au fost anulate 17 voturi.

Dragu a anunţat că se va adresa la Curtea Constituţională pentru revocarea sa din funcţie. Ea a fost revocată din funcţia de preşedinte al Senatului. Solicitarea de revocare a fost votată de 82 de senatori. Anca Dragu a spus că este „un abuz de putere” şi o „tiranie a majorităţii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: