Statul se împrumută din nou de la populație, inclusiv de la suceveni 

> Dobânzile încep de la 3,75%, fondurile obținute urmând a fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice

Ministerul Finanțelor a emis trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului „Tezaur”, anunță Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Suceava. Conform acesteia, titlurile, în formă dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, maturități de 1 an, 3 ani și de 5 ani, la dobânzi de 3,75%, 4,25%, respectiv de 4,65%.

Până pe 24 noiembrie 2021, titlurile de stat pot fi cumpărate de la unitățile Trezoreriei statului, iar până pe 23 noiembrie, în mediul urban, și până pe 22 noiembrie, în mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Conform purtătorului de cuvânt al AJFP, dobânda este anuală și plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului „Tezaur” sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Un investitor are posibilitatea de a face una sau mai multe subscrieri în cadrul aceleiași emisiuni. Totodată, investitorii pot anula subscrierile deja efectuate, doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Pentru achiziționarea de titluri de stat sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

„Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice” a declarat Oana Violeta Apetrea.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

  1. Harry Twatter says:

    Tine minte trei cuvinte: „Romania’s annual inflation rate increased to 5.25 percent in August of 2021 from 4.95 percent a month earlier”- Google it.
    Adica numara-ti banii, deschide geamul si arunca pe geam 1.5% din citi ai. Este la fel.ca si cum ai cumpara titluri de stat în cadrul Programului „Tezaur” cu dobanda de 3.75%.

  2. Harry Twatter says:

    But…. Wait! It gets better! Sper ca inca nu ai inchis gemul (chiar daca gigacaloria…)

    „Rata anuală a inflaţiei a urcat la 7,9% în luna octombrie 2021, de la 6,3% în septembrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 11,39%, mărfurile alimentare cu 5,25%, iar serviciile cu 3,96%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).”

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: