Rusia păstrează 90.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina

Rusia a lăsat efective militare în apropierea frontierei sale cu Ucraina după exerciţiile recente, numărul soldaţilor ruşi din zonă totalizând în prezent 90.000, a anunţat ieri Ministerul Apărării ucrainean, relatează Reuters.

Forţele armate ruse au desfăşurat recent o serie de aplicaţii militare de amploare, la care au luat parte inclusiv trupe aeropurtate. După aceste exerciţii, militari din cadrul Armatei 41 ruse au rămas la circa 260 kilometri de graniţa cu Ucraina, a precizat Ministerul Apărării ucrainean. „Ar trebui observat faptul că periodic Federaţia Rusă a recurs la practica transferării şi comasării de unităţi militare pentru a menţine tensiunile în regiune şi presiunea politică asupra statelor vecine”, a explicat ministerul.

Ministerul Apărării ucrainean a dezminţit o informaţie apărută în presă conform căreia Rusia comasează trupe la frontiera sa cu Ucraina, precizând că nu a observat o suplimentare a efectivelor sau a echipamentelor militare.

Kremlinul s-a limitat miercuri să declare că Rusia menţine o prezenţă militară pe teritoriul său acolo unde consideră necesar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI