În judeţul nostru

O nouă campanie de siguranţă rutieră

În primele 9 luni ale acestui an, în judeţul Suceava, 62 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 89 au fost rănite grav, a anunţat IPJ Suceava care a argumentat astfel necesitatea unei noi campanii de siguranţă rutieră.

Poliţia Suceava a arătat într-un comunicat, că deoarece la nivelul judeţului se înregistrează în continuare un număr mare de accidente rutiere, unele dintre ele soldate cu consecinţe dintre cele mai grave, şi că doar în primele 9 luni ale anului, pe drumurile publice din judeţ, 62 de persoane şi-au pierdut viaţa, alte 89 fiind rănite grav, a lansat o nouă campanie de siguranţă rutieră.

Sursa citată arată că, la nivel naţional, Inspectoratul General al Poliţiei Române implementează proiectul “Educaţie rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră”. Prin intermediul proiectului sunt derulate şi şase campanii naţionale de informare şi vor fi achiziţionate 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră, plus o caravană educaţională.

O primă etapă a constituit-o derularea la nivel naţional, în perioada 24 septembrie – 22 octombrie,  a campaniei de informare “De ce siguranţă rutieră?”.

Campania propune creşterea gradului de conştientizare atât cu privire la amploarea problemei siguranţei rutiere, cât şi cu privire la beneficiile substanţiale ale îmbunătăţirii siguranţei rutiere în plan social, economic, al sănătăţii şi mediului.

Astfel, în perioada 24 septembrie – 22 octombrie a.c., la nivelul judeţului nostru, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de informare în rândul tuturor participanţilor la trafic, cu privire la riscurile la care se expun prin viteza excesivă, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, prin nepurtarea centurii de siguranţă, folosirea telefonului mobil la volan, neutilizarea unui sistem de siguranţă pentru copii şi pericolele utilizării căştilor audio de către pietoni.

Recomandările au fost susţinute şi de materiale cu caracter preventiv (broşuri şi flayere), pe care poliţiştii le-au distribuit participanţilor la trafic.

De asemenea, au fost distribuite, în unităţile de învăţământ, afişe cu recomandări preventive, întrucât se doreşte conştientizarea necesităţii formării încă de la o vârstă fragedă a unui comportament rutier responsabil. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: