Deputatul PNL Ioan Balan solicită responsabilitate din partea partidelor care au demis Guvernul Cîţu

> Parlamentarul sucevean le cere să pună umărul la instalarea, cât mai rapid, a unui guvern liberal

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a solicitat, marţi, printr-o declaraţie politică în Parlament, responsabilitate din partea celor care au demis Guvernul Cîţu, cerându-le să pună umărul la instalarea unui guvern liberal.

„Românii văd cu ochii lor actul de iresponsabilitate de care au dat dovadă partidele politice strânse în jurul PSD, care au pus umărul la demiterea Guvernului PNL. Nu le-a păsat niciun moment despre faptul că ţara traversează cel mai puternic val al pandemiei Covid-19, că spitalele sunt copleşite de oameni aflaţi în suferinţă, că economia se străduieşte din toate puterile să funcţioneze cât mai aproape de normal şi că oportunităţile financiare oferite de Uniunea Europeană ar putea să fie ratate, în absenţa unei stabilităţi guvernamentale” arată Ioan Balan.

El spus că şi în anul 2020 PSD doar a dărâmat, iar când s-a pus problema să construiască a dat din umeri, fără să aibă nicio soluţie la problemele urgente ale ţării.

Cei care au lăsat ţara fără guvern să-şi recunoască greşeala

„Vreau să cred că cei care au lăsat ţara fără guvern în plină criză sanitară şi economică îşi vor recunoaşte greşeala şi lipsa de soluţii şi vor pune umărul la instalarea unui guvern liberal cât mai rapid. Un guvern liberal, pentru că PNL este partidul care şi-a asumat răspunderea ori de câte ori ţara a avut nevoie de decizii curajoase şi responsabile” a declarat deputatul liberal.

Ţara are nevoie de un guvern cu puteri depline

Ioan Balan a subliniat că România are nevoie de îndată de un guvern cu puteri depline pentru a lua toate măsurile necesare pentru protejarea vieţii românilor şi pentru limitarea efectelor valului patru al pandemiei.

„România are nevoie de un guvern stabil, care să construiască proiectul de buget pentru anul viitor, document aşteptat atât de autorităţile administraţiei publice locale care vor să facă investiţii, precum şi de operatorii economici privaţi.  România are nevoie de un guvern profesionist, care să pună imediat în mişcare proiectele de investiţii agreate de Uniunea Europeană pentru a fi finanţate din fonduri europene nerambursabile” a declarat parlamentarul sucevean.

El a adăugat că România are nevoie de miniştri cu puteri depline care să adopte cele mai bune decizii, astfel încât avalanşa de scumpiri pentru produsele energetice să fie oprită.

„Sunt numai câteva dintre argumentele care ne arată că ţara noastră are nevoie de un guvern stabil imediat, construit în jurul singurului partid care pune ţara mai presus de orice, adică Partidul Naţional Liberal” a conchis Ioan Balan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: