Cioara vopsită a discriminării

Nu cred că s-au gândit specialiştii în drept că libertăţile înscrise în Constituţie ar putea fi folosite tocmai la anularea lor de către unii politicieni certaţi cu raţiunea şi iubirea aproapelui. Iată că discriminarea este invocată de o formaţiune politică parlamentară, AUR, şi de liderii ei cei mai proeminenţi, Diana Şoşoacă, demisionată şi cică vaccinată(!), ca şi George Simion, Claudiu Târziu… pentru a submina dreptul la viaţă al cetăţenilor români. Li se asociază şi alţii. Este vorba despre „discriminarea“ celor ce nu poartă „botniţă“ şi a nevaccinaţilor care sunt amendaţi, neprimiţi în magazine şi instituţii… Se vede cu claritate că e vorba de o răstălmăcire a adevărului: autorităţile protejează toată populaţia prin măsuri general valabile împotriva pandemiei şi nu o lipsesc de niciun drept. Din contra.

Cât despre vaccinul anti-Covid, creat şi aprobat de savanţi, de instituţii internaţionale de cercetare medicală, acesta e gratuit şi a salvat peste 95% dintre infectaţi; în consecinţă, o mulţime de state obligă populaţia să se imunizeze. De ce România ar trebui să facă excepţie?

Atitudinea de a refuza regulile impuse de autorităţile medicale şi civile pentru protejarea populaţiei de Covid-19 a fost creată voit prin lămurirea a milioane de cetăţeni mai slab informaţi să nu poarte mască, să nu se vaccineze şi să devină adevărate bombe purtătoare de virus ucigaş. De ce o fi având AUR nevoie de atâţia morţi? În plus, Şoşoacă, „senator al României“, a organizat proteste groteşti împotriva medicilor şi a spitalelor aflate în prima linie, acuzate că ucid oameni nevinovaţi arzându-i cu oxigen şi-i bagă în saci negri de plastic. Asemenea inepţii au provocat un adevărat dezastru umanitar prin nevaccinare, cu zeci de mii de victime.

Nu ştiu dacă aţi observat, dar AUR nu este propriu-zis un partid, în sensul clasic al termenului, adică organizaţie democratică alcătuită de cetăţeni majori pe baza convingerilor comune ideologic-doctrinare care militează pentru ridicarea standardelor de viaţă şi civilizaţie ale semenilor, pentru drepturile şi libertăţile acestora – „libertate personală, religioasă, economică, politică“ fiind înscrise în programul validat de tribunal. Nici vorbă de aşa ceva. Din contra, aici apare o problemă atipică preluată din ţările „Lumii a Treia“: AUR aparţine omului de afaceri moldovean Marius-Dorin Lulea care a înfiinţat-o pe banii săi şi e la mintea cocoşului că între finanţator şi lideri există o înţelegere, poate un contract pe care văd că Tribunalul Bucureşti, Biroul Electoral Central, multele servicii secrete, poliţia, guvernul, parlamentul… le cunosc şi le acceptă, deşi atitudinea sa e una criminală. Nu ne-au comunicat argumentele.

Ideea cu discriminarea nu este invenţie românească, iar AUR, pentru a-şi însuşi voturile antivacciniştilor, a împrumutat-o din Occident şi a ieşit cu ea de numeroase ori la proteste, e adevărat, de mică amploare, în faţa Palatului Victoria. Numai că niciodată nu a fost vorba de discriminare, ci de măsuri luate nu numai de autorităţile noastre, ci şi pe plan mondial, unde, uneori, erau mult mai dure şi mai ales coercitive. De aceea au şi dat rezultate.

Activitatea AUR şi a liderilor ei promovează o uriaşă campanie mizerabilă de dezinformare, colportând zvonuri, minciuni, fake news-uri legate de efectele mortale ale vaccinurilor că mi-e şi ruşine să le mai pun pe hârtie. Suntem singura ţară europeană în care discursul conspiraţionist, antivaccinist, antiştiinţific a fost şi este promovat de o serie de televiziuni şi moderatori ticăloşi, unşi cu toate alifiile care speculează nivelul general scăzut de educaţie şi instrucţie.

Deşi există numeroase instituţii care apără drepturile cetăţeneşti, cu toate că România este stat de drept, totuşi cei ce împiedică vaccinarea îşi continuă propaganda, stimulând toate scursurile mediciniste să apară în prim-plan şi să prostească lumea fără a fi pedepsiţi. Se motivează prin dreptul la opinie, libertatea cuvântului, numai că nici o lege nu permite mesajul ucigaş, nici propagarea teoriilor împotriva vieţii. Legi pe care văd că nu îndrăzneşte nimeni să le aplice. Ceea ce se numeşte iresponsabilitate.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Hary Twatter says:

    Diana Şoşoacă, George Simion, Claudiu Târziu sunt haiduci. Haiduci cu chimirul lat si fruntea ingusta iar Romanul e frate cu codrul. Din mijlocul codrului unde copacii sunt inalti si lumina ajunge mai greu, Romanul a pus haiducii in urna si i-au trimis in parlament.
    Nu poti sa discriminezi pe dreptul de vot. Atentie mare nu cumva sa se arda micii (mai opriti gazul ala) si sa stea berea rece (puneti sticla aia pe calorifer).

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: