Transport ilegal de lemn depistat la Fundu Moldovei

> Poliţiştii s-au sesizat după ce au constatat neconcordanţe între fotografia postată în SUMAL şi realitate

Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat în noaptea de joi spre vineri la Fundu Moldovei, după ce poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Breaza au oprit pentru control, pe DJ 175, o autoutilitară DAF, care transporta material lemnos neprelucrat şi care se îndrepta spre Breaza.

În urma verificărilor, s-a stabilit că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat din Fundu Moldovei. În urma interogării aplicaţiei SUMAL, s-a constatat că pentru respectiva autoutilitară a fost emis codul aviz, dar în urma vizualizării fotografiilor implementate s-a constatat o neconcordanţă între acestea şi materialul lemnos transportat, cât şi a sortimentaţiei, neconcordanţă ce nu a putut fi justificată.

Având în vedere suspiciunile privind unele ilegalităţi ridicate de acest transport, autoutilitara a fost însoţită la sediul Ocolului Silvic Pojorâta – Atelierul de producţie Sadova, unde a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienţei materialului lemnos.

În continuarea cercetărilor, s-a procedat la inventarierea materialului lemnos indisponibilizat la Atelierul de producţie Sadova, rezultând 77 de bucăţi şi o cantitate de 9,48 mc specia mesteacăn şi 0,23 mc specia molid.

În urma confruntării celor consemnate în avizul electronic cu cantitatea de material lemnos rezultat în urma inventarierii, s-a constatat că materialul lemnos înscris în aviz nu corespunde cu cel inventariat, respectiv volum pe specii şi număr de piese.

Materialul lemnos a fost confiscat şi depozitat în custodia unui lucrător silvic.

Totodată, s-a constatat că fotografiile autoutilitarei încărcate cu material lemnos au fost implementate fără a se putea distinge/ focaliza încărcătura.

În acest caz a fost aplicată o amendă de 4.000 lei şi o alta de 1.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de material lemnos. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: