Fotbal, Liga a III-a

Thriller de acţiune la meciul Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ

Ultima etapă a turului Seriei I a Ligii a III-a de fotbal, care a programat la finele săptămânii trecute, pe stadionul „Areni”, meciul Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ, în loc să lase în urmă un uşor miros parfumat de toamnă, de fructe coapte, a lăsat un gust amar de pelin tuturor celor prezenţi în tribune. Meciul în sine a fost unul echilibrat, după cum se şi aştepta de altfel, un joc în care gazdele au dominat, iar oaspeţii au replicat pe contraatac.

Nu s-a marcat niciun gol timp de 90 de minute pentru că sucevenii nu au avut inspiraţie, în timp ce oaspeţii nu au avut mai mult curaj. Elevii antrenorului Ionuţ Moşteanu au avut o sumedenie de cornere şi lovituri libere, care ori au fost executate la „genunchiul broaştei”, ori „plouat” ca la preşcolari. Din acest noian de centrări s-au ivit şi câteva situaţii bune de gol, însă loviturile de cap ale jucătorilor de la Foresta au fost modeste.

Nemţenii au arătat mare mobilitate, în special pe partea dreaptă a atacului lor, dar la ultima pasă sau la ultima execuţie au clacat. E adevărat că oaspeţii au avut o ocazie monumentală pe final de meci, dar portarul Mihăescu a dat dovadă de fler.

Când totul se îndrepta spre un 0-0 moleşit ca soarele de octombrie, arbitrul braşovean de centru a animat atmosfera. În primele minute de prelungiri, la un duel aerian în careul de şase metri, portarul gazdelor respinge un balon cu pumnii, în dispută fiind un atacant advers. Mingea lovită de portar se îndreaptă spre văzduh, nicio problemă. Centralul vede cu totul altceva şi indică penalti pentru Ceahlăul Piatra Neamţ. Fum şi flacără pe banca tehnică a celor de la Foresta Suceava. Jucătorii sar la arbitru, antrenorii vociferează, se creează îmbulzeli între gazde şi oaspeţi, se ajunge la îmbrânceli şi injurii.

Poliţiştii comunitari şi stewarzii sunt depăşiţi de evenimente, oficialii suceveni sar din tribună pe teren. În acest vacarm, arbitrii sunt şi ei pierduţi, se acordă un cartonaş roşu şi mai multe galbene, dar decizia, eronată în opinia mea, este dusă la îndeplinire. Cristin Jalbă execută puternic şi mingea intră în plasă cu toată opoziţi portarului sucevean Mihăescu.

În acest moment, se petrece un nou lucru de necrezut şi greu de înghiţit pe terenurile unde ar trebui să domine fair-play-ul. De bucurie, jucătorii nemţeni confundă peluza unde vieţuiau în linişte doi suporteri ai Ceahlăului şi se bucură ostentativ în faţa tribunei pline de suceveni.

Nervii sunt încordaţi la maximum, aburi ies pe nări şi pe urechile sucevenilor. Meciul se reia şi după o centrare se acordă corner pentru gazde. Oaspeţii se bâlbâie inadmisibil şi mingea ajunge la Karime Mokongo, cel mai bun jucător al Forestei Suceava în turul campionatului, care o trimite în plasă. Sucevenii sunt în delir, nemţenii sunt prăbuşiţi pe gazon. Tragedie shakespeariană cu final dramatic în care s-a invocat şi divinitatea la meciul dintre Foresta Suceava şi Ceahlăul Piatra Neamţ, final care ar fi putut fi lesne evitat dacă arbitrul de centru ar fi fost relaxat şi corect.

Păcat de învrăjbirea dintre suceveni şi nemţeni. Să nu uităm totuşi că sucevenii au mai avut în trecut asemenea chestii la duelurile cu nemţenii.

Trecând peste astfel de considerente, care nu au legătură cu fotbalul, la final de tur trebuie de menţionat faptul că Foresta Suceava are şi momente bune în joc, dar nu are o minte limpede la mijlocul terenului. Urmează analiza acestui meci, care va fi dificilă, şi meciul din etapa viitoare, tot pe „Areni”, sperăm, dintre Foresta Suceava şi liderul Dante Botoşani.

Foresta Suceava: Mihăescu – Dorobanţu, Botezatu, Makongo, Arnold, Netbai, Chelari, Marian Ilie, Hostiuc, Atouba, Robert Martin. Au mai jucat Popovici, Chika şi Samson.

 Foto: ADRIAN POPOVICI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: