Ştafeta veteranilor Invictus, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Întâmpinaţi de aplauzele elevilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, voluntarii Invictus au ajuns şi la Câmpulung Moldovenesc. Au predat simbolic ştafeta, dar în realitate au predat responsabilitatea de a îndeplini scopul acestui demers – întregirea Drapelului Naţional, la Carei, de Ziua Armatei României.

Ştafeta Veteranilor face parte din seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei României. Evenimentul este organizat de militarii Invictus şi se desfăşoară pe trei trasee, însumând o distanţă de 3.800 de kilometri. Traseul albastru a început din faţa Mausoleului Eroilor de la Mărăşeşti, traseul galben a avut linia de start în Făgăraş, iar traseul roşu a început din Chişinău. Pe data de 25 octombrie, cele trei ştafete, care simbolizează culorile Drapelului Naţional, se unesc în faţa Monumentului Ostaşului Român de la Carei.

Ştafeta Veteranilor este despre muncă în echipă, spirit de camaraderie, devotament, perseverenţă şi spirit de învingător. Aceste valori se regăsesc şi în elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” care au răspuns „prezent” acţiunii voluntarilor Invictus, manifestând respect faţă de eroii neamului.

Traseul invincibililor a continuat spre Vatra Dornei, elevi şi cadre militare din colegiu şi reprezentanţi ai Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare alăturându-se acestora până la următoarea destinaţie – Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă”.

Prin acest demers, voluntarii Invictus speră să contribuie la educarea generaţiei tinere în spiritul dragostei faţă de ţară şi al respectului faţă de veterani.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: