Deputatul PSD Mirela Adomnicăi:

România a ajuns bombă epidemiologică pentru întreaga Europă

> Potrivit ei, acesta este un efect al deciziilor luate de cei care ne-au guvernat toată vara: de luni vor fi noi restricţii

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că România a ajuns „bomba epidemiologică” a Europei din cauza deciziilor guvernanţilor şi că aceştia nu s-au îngrijit să asigure testarea în masă şi tratamente pentru cei depistaţi cu Covid-19.

Mirela Adomnicăi a arătat că de luni urmează să fie luate măsuri restrictive, că şcoala se întrerupe două săptămâni şi că totul este generat de situaţia epidemiologică gravă în care s-a ajuns din cauza proastei gestionări a epidemiei.

Ea a menţionat că încă din iarnă campania de vaccinare a debutat favorabil, iar România era între primele ţări în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei.

Principala greşeală, strategia de comunicare, susţinută de politicieni

„Acuzele că românii nu sunt informaţi, nu sunt educaţi, că sunt analfabeţi funcţional şi din această cauză nu vor să se vaccineze aproape 70% dintre aceştia sunt nefondate. Am ajuns în situaţia asta, cu aproape cea mai proastă rată de vaccinare în mai puţin de câteva luni de zile, din cauza greşelilor pe care le-au făcut cei care trebuia să gestioneze campania de vaccinare şi pregătirea valului patru” a spus Adomnicăi.

Ea a subliniat că greşeala principală a fost modul în care strategia de comunicare a fost susţinută de politicieni, şi nu de specialişti.

„Ne-am relaxat ca urmare a deciziilor luate de cei care ne-au guvernat toată vara, astfel încât am ajuns să devenim o bombă epidemiologică pentru întreaga Europă, motiv pentru care avem o delegaţie a OMS pentru două luni de zile. Am reuşit să speriem întreaga Europă. Stăm cu mâna întinsă la alte state membre ale UE pentru a primi medicamente pe care nu am fost în stare să le achiziţionăm încă din primăvară când toţi specialiştii atenţionau că urmează valul patru” a mai declarat Adomnicăi.

Restricţii da, testări şi medicamente – nu

Deputatul social-democrat sucevean a reamintit că PSD a cerut dublarea campaniei de vaccinare cu o campanie de testare, eventual gratuită, pentru că existau finanţări ale UE care au fost ratate, campanie care ar fi asigurat milioane de teste care, dacă ar fi fost folosite în ţară, s-ar fi limitat răspândirea virusului, ceea ce era de dorit.

„De luni se vor închide şcolile,  vor fi restricţii, dar nu am auzit niciun anunţ cum vom dubla aceste restricţii cu măsuri neluate. Campanie de testare pentru cei care au anumite suspiciuni. Nu am auzit de accesul românilor la medicamente” a mai spus Mirela Adomnicăi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: