Rata de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţ este alarmantă

> Potrivit DSP, numărul cazurilor înregistrate în primele trei săptămâni din octombrie este de zece ori mai mare faţă de numărul cazurilor din întreaga lună august!

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a atenţionat, vineri, că rata de infectare în judeţ este alarmantă.

Potrivit acesteia, în ultimele 22 zile ale lunii octombrie, numărul total al persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a fost 5.195, faţă de 4.200 de persoane infectate în septembrie şi de 533 în luna august.

Directorul executiv al DSP Suceava a precizat că în ceea ce priveşte decesele în legătură cu Covid-19, până în data de 22 octombrie a.c., a fost raportat un număr de 293 decese de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în luna octombrie, comparativ cu un total de 144 decese în luna septembrie a.c. şi 13 decese în luna august a.c.

Olivia Ioana Vlad a mai arătat că în perioada 1-22 octombrie a.c. DSP Suceava a efectuat 5.161 de anchete epidemiologice şi a emis 5.161 decizii de izolare, faţă de 3.727 de astfel de decizii în luna septembrie şi de 436 de anchete epidemiologice cu 436 decizii de izolare în luna august.

În aceeaşi perioadă din luna octombrie a.c. au fost emise 3.708 decizii de carantinare, faţă de 7.047 decizii emise în luna septembrie şi 7.394 de decizii emise în luna august.

Ea a menţionat că vineri s-au înregistrat 660 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 internate în spitalele din judeţ, dintre care 134 cu forme grave, 32 cu forme critice şi 33 în secţii ATI.

Olivia Ioan Vlad a spus că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava trage un nou semnal de alarmă privind situaţia epidemiologică din judeţ şi că recomandă tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, respectiv evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanţei faţă de alte persoane, purtarea măştii de protecţie sanitară, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

„Nu în ultimul rând,  DSP Suceava recomandă să luaţi decizia corectă şi să vă vaccinaţi. Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva Covid-19! Prin vaccinare împotriva Covid-19: > se reduce riscul de infectare; > se reduce riscul de transmitere a virusului; > se reduce considerabil riscul de spitalizare; > se reduce considerabil riscul de deces” se arată în mesajul directorului DSP Suceava.

Potrivit DSP Suceava, în cursul  zilei de joi,  21 octombrie a.c., s-au vaccinat în judeţ 2.403 de persoane (1.465 cu prima doză, 179 cu doza a doua, 759 cu doza a treia), distribuţia pe centre de vaccinare fiind următoarea: Centrul Iulius Mall Suceava – 434 de persoane, Drive-through Shopping City Suceava – 301, sala de sport de la CN „Ştefan cel Mare” – 295, sala de sport a  CN „Dragoş Vodă” Câmpulung – 259,  incinta Grădinei zoo  Rădăuţi – 247, Spitalul Municipal Rădăuţi – 6, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 89, Spitalul Municipal Vatra Dornei – 108, Centrul de vaccinare de la Policlinica Fălticeni – 163, Casa de Cultură Siret  – 232, Casa de Cultură Dolhasca – 36, Căminul Cultural Salcea (aeroport) –  20, Căminul Cultural Sf. Ilie – 30, cabinete medicale de familie – 183.

Până în data de 21 octombrie   a.c., în judeţ s-au vaccinat 123.703 de persoane împotriva SARS-CoV-2, dintre care 87.626 au primit şi doza a doua, iar 12.865 au primit şi doza a treia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Oh NO! Cum este possible asa ceva? Nu s-au plimbat moastele destul? Nu le-au pupat suficient de apasat oamenii urbei?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: