Gura Humorului

Parteneriat pentru construirea unei secţii de Covid-19

Fundaţia „Jeni Mandachi”, al cărei fondator este omul de afaceri Ştefan Mandachi, a semnat un parteneriat cu Primăria Municipiului Gura Humorului, Crucea Roşie Suceava şi Spitalul Orăşenesc din Gura Humorului pentru construirea unui spital satelit dedicat Covid-19, care va fi dotat cu 17 paturi speciale pentru ATI.

Din comunicatul fundaţiei am reţinut că acordul semnat între fundaţie, Crucea Roşie, primărie şi spital „are în vedere construirea unei clădiri dedicate secţiei pentru tratarea bolnavilor cu Covid-19, precum şi achiziţionarea de materiale sanitare, aparatură medicală şi dispozitive medicale esenţiale în tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu Covid-19”.

Se precizează că noul spital va fi un satelit pentru Spitalul Orăşenesc din Gura Humorului şi va ajuta ca spitalul existent să poată prelua şi gestiona în continuare cazuri non-Covid şi să menţină serviciul de urgenţă urmând ca, ulterior, să funcţioneze dedicat afecţiunilor respiratorii.

Secţia din cadrul Spitalului din Gura Humorului, destinată tratării pacienţilor cu Covid-19, va avea 17 paturi speciale pentru ATI, dispuse în patru saloane (trei pentru pacienţi confirmaţi şi unul pentru pacienţi suspecţi), fiind dotată cu monitoare pentru funcţii vitale şi concentratoare de oxigen.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Bohemia Construct, iar spitalul va fi prevăzut cu toate anexele necesare pentru a fi avizat să funcţioneze şi în afara stării de alertă: staţie de clorinare, circuite pentru lenjerie folosită, grupuri sanitare adecvate, zona de triaj cu depozite speciale pentru haine pacienţi, vestiare, cameră asistente şi cameră de gardă.

Se menţionează că fundaţia „Jeni Mandachi” relansează campania „1 cm de spital”, alături de partenerii săi, ca o continuare a campaniei „1 cm de fapte bune” iniţiată în anul 2020 de omul de afaceri Ştefan Mandachi împreună cu Crucea Roşie Suceava, având la dispoziţie suma de 500.000 de euro, care reprezintă o parte din fondurile strânse în campania iniţială, la care se adaugă 200.000 de euro prin contribuţia primăriei. În acelaşi timp, demarează o campanie de strângere de fonduri pentru completarea finanţării unei secţii de o asemenea anvergură şi achiziţionării de materiale sanitare, aparatură medicală şi dispozitive medicale necesare pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19.

Cornel Florian Dediu, directorul Crucii Roşii Suceava, a declarat: „Alături de fundaţia «Jeni Mandachi», ne implicăm pentru construirea unei secţii Covid-19 în Gura Humorului. Este important ca, în această perioadă marcată de criza sanitară fără precedent, eforturile noastre să se îndrepte către sistemul medical, către spitale şi către pacienţi”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: