Liderul PSD Vatra Dornei, Petru Ariciuc, acuză conducerea liberală a municipiului de „afaceri de partid”

> El are în vizor cedarea unei firme private a pârtiei Veveriţa şi a patinoarului

Liderul PSD Vatra Dornei, Petru Ariciuc, şef al Serviciului Salvamont Vatra Dornei a avertizat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că în municipiul pe care îl reprezintă „afacerile de partid” se derulează în ciuda situaţiei actuale şi că se pregătesc unele acţiuni din care dornenii sunt cei care vor pierde.

El a explicat că, în Vatra Dornei, Primăria administrează o pârtie de schi ce are 10 ani de funcţionare şi un patinoar ce funcţionează de 11 ani.

Potrivit lui Ariciuc, ambele facilităţi funcţionează foarte bine şi sunt administrate, cu titlu gratuit, fără resurse separate, de Serviciul salvamont şi de Centrul de informare turistică.

El a menţionat că s-au văzut în timp efectele sociale, iar potrivit acestuia copiii au început să îndrăgească acest sport, văzându-se şi pe pârtie că sunt mai mulţi schiori tineri, mai ales că „este un acces facil pentru dorneni, cu preţuri preferenţiale pentru această pârtie”.

Şeful Salvamont Vatra Dornei a declarat că, la jumătatea lunii septembrie, primarul PNL Ilie Boncheş l-a informat că în şedinţa de birou PNL s-a decis că pârtia de schi urmează să fie predată unui operator privat. Situaţie în care s-a întrebat dacă aceste decizii nu trebuie adoptate de Consiliul Local Vatra Dornei şi nicidecum de Biroul PNL Vatra Dornei, fiind vorba despre o activitate ce ţine de administraţia locală…

Dezbatere publică şi documentaţie cu semne de întrebare

Petru Ariciuc a mai spus că cedarea serviciului de administrare a domeniului schiabil şi a patinoarului este acum în dezbatere publică, dar a constatat că documentaţia ridică semne de întrebare.

El a spus că deşi putea fi elaborată de personalul de specialitate din Primăria Vatra Dornei, această documentaţie a fost încredinţată prin achiziţie directă, cu 60.000 de lei, unei firme private care a prezentat un document „copy/ paste” care a stat la baza delegării administrării la pârtia Rarău. În documentaţie sunt luate în calcul situaţiile prezente la Câmpulung Moldovenesc la această pârtie, în loc de cele de la Vatra Dornei!

Mai mult, potrivit lui Ariciuc, conducerea Primăriei Vatra Dornei a constatat ulterior că deleagă un serviciu „care nu există”, motiv pentru care primul punct pe ordinea de zi a şedinţei CL Vatra Dornei va fi înfiinţarea serviciului, iar apoi delegarea serviciului pentru o sumă de 20.000 de euro.

„Este o afacere de partid. Nimeni nu era la curent cu această intenţie, nimeni nu şi-a manifestat dorinţa de a prelua pârtia” a spus Ariciuc, care a menţionat că a aflat că o asociere din Câmpulung Moldovenesc ar fi interesată de pârtia Veveriţa.

Liderul social-democrat din Vatra Dornei a atenţionat că dornenii, sub actuala administraţie liberală, au pierdut în favoarea municipiului Câmpulung Moldovenesc fabricile de lapte, elicopterul SMURD, vor pierde jumătate din veniturile pârtiei Veveriţa, urmând a fi desfiinţat şi Serviciul Salvamont Vatra Dornei, care va fi preluat de Consiliul Judeţean Suceava, aceasta fiind o dorinţă mai veche a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: