Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România îndeamnă gravidele să se vaccineze cât mai curând

> „Nu amânaţi vaccinarea până după naştere! Ar putea fi prea târziu!” este mesajul acesteia

Preşedintele Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România, prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, a transmis ieri un apel către femeile gravide pe care le-a îndemnat să nu amâne vaccinarea până după naştere, pentru că „ar putea fi prea târziu”.

„Societatea de Obstetrică şi Ginecologie din România face un nou apel către toate gravidele de a se vaccina cât mai repede împotriva SARS-CoV-2. Milioane de femei gravide s-au vaccinat pe tot globul” a transmis sursa citată.

Potrivit Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie, toate datele acumulate în ultimele 19 luni confirmă fără dubiu că:

  1. Boala Covid-19 la gravide creşte riscul de naştere prematură, dezlipire de placentă, moartea fătului în uter, spitalizare în ATI şi deces al mamei;
  2. Vaccinarea scade riscul de infecţie cu SARS CoV-2 de peste 5 ori;
  3. Vaccinarea scade riscul de boală Covid-19 severă şi de a ajunge la spital de 10 ori;
  4. Vaccinarea scade riscul de deces al gravidelor infectate cu SARS-CoV-2 de 11 ori;
  5. Vaccinarea gravidei protejează nou-născutul. Anticorpii dezvoltaţi de mamă după vaccinare ajung şi la făt, atât prin placentă, înainte de naştere, cât şi prin laptele matern, după naştere;
  6. Vaccinul este sigur pentru gravidă şi făt;
  7. Vaccinarea nu afectează în niciun fel fertilitatea feminină sau masculină, nici prezentă şi nici viitoare. Boala Covid, în schimb, poate afecta grav fertilitatea.

În acest context, Radu Vlădăreanu a îndemnat: „Nu amânaţi vaccinarea până după naştere! Ar putea fi prea târziu. Nu vă riscaţi viaţa şi viaţa copilului pe care îl aşteptaţi. Cu un singur gest simplu, sigur şi la îndemână, puteţi să vă protejaţi, împreună cu bebeluşul”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: