Printr-un proiect european

„Acoperiş verde” pentru sediul Primăriei Suceava

> Consiliul Judeţean Suceava a implementat deja conceptul de „acoperiş verde” pe Sala Unirii

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o declaraţie de presă, că printr-un proiect european va fi realizat un proiect de tip acoperiş verde pentru sediul Primăriei Suceava. El spune că e doar un început, pentru că vor fi proiecte asemănătoare şi pentru parcările supraterane şi subterane din municipiu.

„Vom amenaja un acoperiş verde pe terasa de la etajul cinci de pe clădirea Primăriei pe un proiect european, „Planificarea şi gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi”, cofinanţat de UE în cadrul programului URBAC 3” a spus Lungu.

El a menţionat că municipiul Suceava este partener în acest program cu Budapesta (Ungaria), Poznan (Polonia), Limerick (Irlanda), Mesina (Italia), Breda (Olanda).

Potrivit edilului-şef se va putea face o investiţie de 38.000 de lei, bani europeni nerambursabili, la care se vor adăuga fonduri ale municipalităţii.

„Este un început. Ne dorim să dezvoltăm aceste tipuri de acoperişuri verzi şi la viitoarele construcţii pe care le vom face la parcările subterane şi supraterane” a spus Ion Lungu.

Consiliul Judeţean Suceava a introdus deja acest concept de „acoperiş verde” pe clădirea Sălii Unirii. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: