Zilele Erasmus la GPP Pătrăuţi

Grădiniţa cu Program Normal Pătrăuţi s-a alăturat evenimentului european Zilele Erasmus, care a avut loc în perioada 15 – 17 octombrie 2021 şi care a vizat promovarea programului Erasmus şi a valorilor europene precum ecologie, artă, solidaritate, incluziune socială, învăţare online. Erasmus Days este un eveniment internaţional care se adresează nu numai participanţilor la programul Erasmus+, ci tuturor organizaţiilor interesate de promovarea valorilor europene, învăţării sub toate formele sale, implicării comunitare şi dorinţei de schimbare în bine prin educaţie.

Cu această ocazie, în perioada 15 – 16 octombrie, Grădiniţa cu Program Normal Pătrăuţi, structură a Şcolii Gimnaziale Constantin Morariu, a organizat activităţi în cadrul Domeniului Estetic Creativ cu preşcolarii, dar şi unele activităţi online la care au fost invitaţi profesori din proiectele derulate de grădiniţă, parteneri Erasmus atât din Uniunea Europeană, cât şi din afara ei.

În cadrul evenimentului de informare online, desfăşurat pe 16 octombrie, educatoarele din Pătrăuţi, alături de coordonatorii Erasmus, parteneri ai Grădiniţei cu Program Normal Pătrăuţi, au vorbit despre avantajele parteneriatelor strategice între şcoli, precum şi despre mobilităţile Erasmus, condiţii şi criterii pentru accesarea acestui tip de bursă şi au prezentat paşii de urmat pentru cei care îşi doresc să beneficieze de astfel de activităţi.

În calitate de coordonator al evenimentului, am subliniat importanţa desfăşurării activităţilor artistice de desen, pictură, modelaj, care dezvoltă copiilor preşcolari creativitatea. În cadrul activităţilor pe care le-am desfăşurat la grupa pe care o coordonez, copiii au redat imaginea satului Pătrăuţi, reuşind astfel să creeze adevărate opere de artă pe pânză, cu o unicitate aparte, dezvoltându-şi personalitatea şi creând în imaginaţia lor diverse scene şi locuri dragi copilăriei lor, care au fost trimise grădiniţelor partenere.

Tot în cadrul evenimentului, dar alături de profesorii parteneri în proiectele şcolare coordonate şi derulate încă din anul 2007 de educatoarele de la Pătrăuţi, s-a desfăşurat Conferinţa internaţională privind viitorul educaţiei la nivel european. Specialiştii în educaţie au vorbit despre rezultatele şi impactul proiectelor la nivel de învăţământ preşcolar, despre felul în care pot face vizibile cetăţenilor, comunităţii, profesioniştilor şi factorilor de decizie impactul şi oportunităţile de învăţare în contexte formale, nonformale şi informale pentru elevi, personal didactic şi nedidactic şi modele eficiente de cooperare strategică în domeniul educaţiei în parteneriat cu instituţii similare din alte ţări.

Aceste activităţi pun grădiniţa Pătrăuţi pe harta Europei, putând fi astfel dezvoltate noi parteneriate pentru cooperare, modalităţi prin care instituţiile implicate acumulează experienţă în ceea ce priveşte cooperarea la nivel internaţional, îşi consolidează capacitatea şi produc rezultate inovatoare.

Prof. GRAŢIELA MEŞTERIUC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: