Universitatea Suceava, recunoscută oficial ca universitate de cercetare avansată şi educaţie

> Este un rezultat care confirmă că eforturile comunităţii academice sucevene au propulsat USV între universităţile de elită din ţara noastră

 Rezultatele raportului privind exerciţiul de clasificare a universităţilor şi de ierarhizare a programelor de studii, realizat în baza noii metodologii de evaluare a universităţilor din România, propusă în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea politicilor publice în învăţământul superior şi creşterea calităţii reglementărilor prin actualizarea standardelor de calitate – QAFIN”, au fost publicate luni şi confirmă că USV este o universitate de cercetare avansată şi educaţie.

Potrivit unui comunicat al USV, la finalul procesului de ierarhizare, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost recunoscută drept una dintre instituţiile de învăţământ superior de top la nivel naţional, fiind inclusă în categoria C, în care se regăsesc universităţile de cercetare avansată şi educaţie.

USV reaminteşte că în anul 2011, la finalul primului proces de ierarhizare a universităţilor, ale cărui rezultate au generat numeroase controverse, USV fusese inclusă în categoria A, cea a universităţilor centrate pe educaţie.

Exerciţiul de clasificare din acest an a fost realizat în cadrul celor şase domenii fundamentale (Matematică şi ştiinţe ale naturii, Ştiinţe inginereşti, Ştiinţe biologice şi biomedicale, Ştiinţe sociale, Ştiinţe umaniste şi Domeniul vocaţional: Ştiinţa sportului, educaţiei fizice şi arte), iar în interiorul fiecărui domeniu, evaluarea s-a realizat pe şase dimensiuni: Predare-învăţare, Ştiinţă şi cercetare, Internaţionalizare, Implicare regională şi socială, Transferul de cunoştinţe şi Satisfacţia studenţilor/absolvenţilor.

La nivelul USV, experţii au evaluat două domenii în care numărul de studenţi depăşeşte 10% din totalul studenţilor USV – Ştiinţe inginereşti şi Ştiinţe sociale, ambele fiind incluse în categoria C.

„Această clasare în categoria universităţilor de cercetare avansată şi educaţie continuă seria recunoaşterilor de care USV s-a bucurat în această perioadă, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Este un rezultat care confirmă, din nou, că eforturile comunităţii academice sucevene din ultimii ani au fost depuse în direcţia corectă şi că politicile adecvate şi coerente de dezvoltare instituţională, susţinute indiferent de context, au propulsat USV între universităţile de elită din ţara noastră. În plus, el vine ca o completare a rezultatelor publicate, în primăvară, de celebrul top QS University Rankings, care a plasat universitatea suceveană pe locul 6, în clasamentul celor mai bune universităţi din ţară, şi între cele 1.300 universităţi de top din lume” a transmis USV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: