La Memorialul Ipoteşti

Seminarul „Eminescu”, ediţia a VIII-a

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” organizează, în perioada 22-23 octombrie 2021, a VIII-a ediţie a Seminarului „Eminescu”. Gândit, iniţial, ca un cadru de discuţii pe teme de creaţie eminesciană pentru profesori şi studenţi din Cernăuţi, Republica Moldova şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, seminarul şi-a extins cu fiecare an arealul, anul acesta adunând studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Universitatea din Tiraspol cu sediul la Chişinău, Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, Universitatea de Stat din Moldova.

Ediţia din anul acesta a Seminarului va avea loc online, prin platforma Zoom.

Seminarul îşi va începe lucrările pe data de 22 octombrie, ora 10, cu o şedinţă moderată de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu – Memorialul Ipoteşti/ Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Discuţia va fi urmată de un moment Ion Caramitru – selecţii din audiobook-ul „Eminescu… după Eminescu” (2006) şi din recitalul ţinut la Memorialul Ipoteşti pe 15 iunie 2021, când i s-a acordat Premiul pentru promovarea operei eminesciene.

În aceeaşi zi, între orele 15 şi 17, va avea loc masa rotundă „Lecturi în dialog”, unde se va comenta poemul „Mortua est!” de Mihai Eminescu. Discuţia va fi moderată de lector univ. dr. Gina Puică, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Pe 23 octombrie, între orele 10 şi 12, se va desfăşura cea de-a doua masă rotundă „Lecturi în dialog”, la care se va analiza poemul „Despărţire” de Mihai Eminescu, discuţia fiind moderată de asist. univ. dr. Ioan Fărmuş, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea lingvistului Eugeniu Coşeriu, în programul Seminarului „Eminescu” a fost inclus un moment dedicat lui Eugeniu Coşeriu, la care vor participa conf. univ. dr. Ala Sainenco, Memorialul Ipoteşti, şi conf. univ. dr. Margareta Curtescu, Muzeul Naţional de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chişinău. (Comunicat de presă) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: