Ministerul Dezvoltării:

Se vor aloca fonduri pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Suceava după aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi în corelare cu alocările pentru CNI

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Claudiu-Vasile Răcuci a răspuns în plenul Parlamentului la o întrebare adresată de parlamentarii AUR de Suceava privind realizarea proiectului de consolidare, restaurare, reabilitare şi dotare a Palatului Administrativ din Suceava.

El a spus că această investiţie se află pe lista-sinteză din cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social.

„În ceea ce priveşte întrebarea dumneavoastră, referitoare la alocarea fondurilor din bugetul pe anul 2021 pentru acest obiectiv de investiţii, precizăm faptul că bugetul de investiţii al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) destinat Programului naţional de construcţii de interes public sau social este repartizat în concordanţă cu prevederile legale în vigoare, şi nu este defalcat pe subprograme, obiective de investiţii sau pe judeţe” a spus secretarul de stat.

El a mai arătat că, în baza informaţiilor comunicate de CNI, pentru acest obiectiv de investiţii, Ministerul Culturii a emis un aviz favorabil. Doar că, până în prezent, nu a ajuns la Ministerul Dezvoltării.

„Totodată, menţionăm că finanţarea unui obiectiv de investiţii în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social este asigurată numai după aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii şi numai în corelare cu alocările bugetare destinate acestui program derulat de Compania Naţională de Investiţii” a explicat Claudiu-Vasile Răcuci.

Potrivit reprezentanţilor CJ Suceava, în următoarele zile ar urma să fie finalizat documentul privind indicatorii tehnico-economici pentru această investiţie, care apoi va fi supus aprobării plenului Consiliului Judeţean Suceava.

Palatul Administrativ din Suceava a fost afectat în primăvara acestui an de un puternic incendiu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: