Boncănitul cerbilor în pădurile bucovinene

> Imagini rare surprinse pe raza Ocolului Silvic Pojorâta

O filmare extraordinară cu boncănitul cerbilor în pădurile administrate de Ocolul Silvic Pojorâta din cadrul Direcţiei Silvice Suceava a fost realizată de fotograful de wildlife Emil Ionescu. Filmarea a fost postată ieri, 20 octombrie, de Romsilva.

„Boncănitul cerbilor, adică perioada de împerechere a cerbilor, debutează în septembrie şi se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcţie de climă şi altitudine. În această perioadă, a împerecherii, cerbii se luptă, folosindu-şi coarnele dezvoltate, pentru supremaţia asupra cârdurilor de ciute.

Cerbii îşi anunţă prezenţa în timpul boncănitului prin mugete puternice prin care încearcă să-şi intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind şi un indiciu al poziţiei masculului în ierarhie.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie” transmite Romsilva. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: