Până în anul 2022

Proiect de monitorizare a segregării în şcoli

> Şapte organizaţii neguvernamntale documentează astfel de cazuri, pentru implementarea campaniilor de stoparea a fenomenului

Vineri, 15 octombrie, asociaţia „Institutul Bucovina” Suceava a găzduit o întâlnire de tip masă rotundă, tematica fiind traficul de persoane cauzat de sărăcie. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul Zilei Internaţionale a Sărăciei, marcată anual la data de 17 octombrie, şi a reunit reprezentanţi locali ai instituţiilor direct responsabile din acest domeniu. Totodată, în cadrul manifestării, reprezentanţii asociaţiei „ACDC” au prezentat acţiunile desfăşurate prin proiectul „Şcoala pentru toţi copiii”, implementat la nivel naţional sub coordonarea Centrului de Advocacy şi Drepturile Omului (CADO). Proiectul se axează pe monitorizarea segregării în şcoli, în perioada februarie 2021 – mai 2022. Astfel, şapte organizaţii neguvernamentale din judeţele Braşov, Cluj, Constanţa, Ialomiţa, Maramureş, Mureş şi Prahova sunt împuternicite să documenteze astfel de cazuri, pentru a dezvolta şi implementa campanii în vederea stopării fenomenului. De asemenea, invitaţii din partea Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Şcheia au prezentat ghidul „Întrebările adolescenţilor”, îndrumar comportamental prin intermediul căruia specialiştii oferă răspunsuri la întrebări din domeniile familie, biserică, educaţie şi anturaj.

În acest an, asociaţia „Institutul Bucovina” a marcat ziua de 17 octombrie în cadrul Festivalului Şanselor Tale, organizând, la nivel local, un concurs de creaţie pe tema sărăciei, destinat elevilor.

Anual, organizaţia se implică şi iniţiază proiecte pentru diminuarea fenomenului sărăciei în localităţile marginalizate din judeţ, precum campania „Cadoul din cutia de pantofi”, copiii primind daruri în perioada sărbătorilor de iarnă, campania „Hai cu noi la şcoală” pentru sprijinirea accesului la educaţie al preşcolarilor şi şcolarilor prin donaţii de rechizite, campanii de informare şi distribuire de pachete de igienă şi protecţie sanitară şi multe altele. „La nivelul judeţului există multe comunităţi sărace, cei mai afectaţi fiind copiii, care deseori abandonează şcoala timpuriu” se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei „Institutul Bucovina”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: