În topul companiilor de profil din 168 de ţări

Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziţia 36

Compania Naţională Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziţia 36, în topul întocmit de Uniunea Poştală Universală, care face referire la companiile poştale din 168 de ţări, informează compania printr-un comunicat transmis marţi Agerpres.

Raportului UPU analizează produsele şi serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă.

„În anul 2020, Poşta Română s-a clasat pe locul 44, cu un scor de 54,78 de puncte. Este al doilea an în care compania reuşeşte să urce în clasament, înaintea unor ţări precum Danemarca, Luxemburg sau Norvegia. Elveţia, Germania şi Austria ocupă primele locuri, urmate de Japonia şi Franţa” se precizează în comunicat.

Raportul a luat în considerare informaţii despre timpii medii de livrare, pentru a cuantifica perturbările operaţionale cauzate de pandemia de Covid-19. Principala constatare este că blocajele logistice din 2020 au afectat grav fiabilitatea operaţiunilor poştale, termenele medii de livrare pe teritoriile naţionale crescând cu 13% faţă de 2019, se precizează în comunicat.

„Încă de la începutul pandemiei, Poşta Română s-a adaptat rapid situaţiei şi a căutat soluţii pentru a nu întrerupe activitatea, luând măsuri să nu afecteze distribuirea trimiterilor şi a prestaţiilor sociale pentru populaţie. Totodată, compania a dezvoltat produse pentru a satisface necesitatea unei nevoi din ce în ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor, evitând expunerea populaţiei la infecţia cu Covid-19. Le mulţumesc colegilor mei pentru implicare, dedicare şi conştientizarea importanţei pe care o au în viaţa comunităţii” a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: