Din cauza creşterii costurilor de întreţinere

Muzeul Bucovinei majorează taxele de vizitare

> Sunt introduse taxa de acces la bibliotecă şi la fondurile de documentare, dar şi cea de copiere, scanare şi fotografiere a documentelor

Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) propune spre aprobare, Consiliului Judeţean Suceava, majorarea, în 2021, a preţului biletului unic de vizitare pentru adulţi. Demersul este anual, fiind valabil pentru taxele şi tarifele aferente activităţilor desfăşurate de unităţile subordonate executivului judeţean. Creşterea este de la 40 de lei la 44 de lei, „ca urmare a creşterii costurilor de întreţinere a acestor spaţii”. În schimb, urmează a fi introduse tarife reduse la biletul unic de vizitare, cât şi în cazul ofertelor speciale de bilete de vizitare pentru pensionari, acestea urmând a fi la nivelul a 50% din costul biletelor pentru adulţi. Totodată, este propusă majorarea taxei de participare la activităţi de pedagogie muzeală şi activităţi educaţionale. Astfel, taxa pentru atelierele cu durata de minim o săptămână, cu lectori sau îndrumători externi sau interni remuneraţi, ar urma să crească de la 30 de lei la 40 de lei de persoană şi săptămână.

Muzeul Naţional al Bucovinei propune şi introducerea a două noi taxe. Este vorba despre taxa de acces la bibliotecă şi la fondurile de documentare, precum şi despre taxa de copiere, scanare şi fotografiere a documentelor, „întrucât există propuneri în acest sens”.

Potrivit legislaţiei, unităţile subordonate Consiliului Judeţean poate propune, fiecare în domeniul său de activitate, nivelul taxelor şi terfelor pentru anul fiscal 2022. Consiliile judeţene pot stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale, care nu pot fi mai mari de 50% faţă de nivelurile maxime stabilite.

De menţionat este că, în anul 2022, rămâne nemodificat nivelul taxelor şi tarifelor Direcţiei Arhitectului-şef, Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Populaţiei, Liceului Tehnologic Special Bivolărie, Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: