Violenţe între protestatari şi forţele de ordine în portul italian Trieste

Mii de persoane au protestat, luni, în portul italian Trieste faţă de impunerea utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor, iar în unele zone au avut loc confruntări între demonstranţi şi agenţii forţelor de ordine.

Forţele de ordine au utilizat tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea angajaţilor portului Trieste, care au iniţiat o grevă în semn de protest faţă de obligativitatea prezentării certificatului Covid-19 care să ateste vaccinarea, vindecarea sau un rezultat negativ la test. Sindicaliştii consideră că este vorba de impunerea vaccinării şi au anunţat că greva din portul Trieste va dura cel puţin până joi, potrivit publicaţiei Corriere della Sera.

Aproximativ 2.000 de protestatari au scandat „Oamenii ca noi nu cedează niciodată” şi „Libertate”. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii.

„Vreau să vedem dacă au curajul să ne atace şi în Piaţa Unităţii Italiei”  a afirmat Stefano Puzzer, purtătorul de cuvânt demisionar al Mişcării de coordonare a angajaţilor portului Trieste.

„Noi manifestăm paşnic. Autorităţile vor să arate întregii Italii ceea ce au făcut în portul Trieste. Noi am stat paşnici şi asta vom face în continuare. Am ajuns la finalul respectării drepturilor omului” a acuzat Stefano Puzzer, citat de cotidianul La Repubblica.

„Trebuie să facilităm reluarea activităţilor în portul Trieste”, a afirmat, la rândul său, un reprezentant al Poliţiei.

În Italia au loc proteste masive faţă de impunerea prezentării certificatului Covid-19 tuturor angajaţilor. Liderii sindicali au denunţat abuzuri şi situaţii de discriminare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: